KieVa Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam mam płytę główną Abit AS8 3rd Eye i mam takie problem. Chcę dokupić nowy procesor a w specyfikacji płyty głównej jest napisane Designed for Intel® 90nm Pentium 4/Celeron D LGA775 processors with 800/533 MHz FSB Compatible with Intel® 04B and 04A processors Czy Core2 Duo nie będzie na niej smigać?? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Nic co nie jest oparte na architekturze Core (Core 2 Duo, Celerony 4x0 & E1x00, Pentium DualCore) nie ruszy na tej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Sorry za drastyczne odkopanie zwłok ale czy coś takiego jak D945 będzie poprawnie chodzić na tej płycie ? Albo inaczej, jaki najmocniejszy proc pójdzie na tej płycie ? Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez megagames Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 I'm pretty sure it's only compatible with Pentium 4. I have an AA8XE, i925 chipset, & it's not compatible with Pentium D, and certainly not the new Core based Pentiums. The 3.4GHz P4 w/ HT would probably be the best bet. I have one running 14x266 3.73GHz on stock cooling & vcore with the memory 1:1 3-3-3-9. Cytat z innego forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...