tobiasz15 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zastanawiam sie nad kupnem niedrogiej i dobrej płyty główniej która starczy na pare lat <ze 2> na n-force 2 mnei nie stać a aktualnie jade na płycie z chipsetem sis730s... znalazłem na www.barwkomp.pl płyte za 296zł która obsługuje AGP x8 ,FSB 333mhz i 2 kanałowo DDR 400,333,266 ma zintegrowaną karte sieciową i muzyczną, ma 6 PCI i 6USB w wersji 2.0 ata133, ale nie wiem jak z wydajnością no i pytam was o rade.... płyte znajdziecie bo jest w promocjach a pełna nazwa to ASrock K7S8X Sis 746FX ps.bardzo prosze o porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zastanawiam sie nad kupnem niedrogiej i dobrej płyty główniej która starczy na pare lat <ze 2> na n-force 2 mnei nie stać a aktualnie jade na płycie z chipsetem sis730s... znalazłem na www.barwkomp.pl płyte za 296zł która obsługuje AGP x8 ,FSB 333mhz i 2 kanałowo DDR 400,333,266 ma zintegrowaną karte sieciową i muzyczną, ma 6 PCI i 6USB w wersji 2.0 ata133, ale nie wiem jak z wydajnością no i pytam was o rade.... płyte znajdziecie bo jest w promocjach a pełna nazwa to ASrock K7S8X Sis 746FX ps.bardzo prosze o porady Lepiej ECS'a na Sis 746F ma zblokowane PCI (33MHz) i więcej opcji OC (mnożnik, napięcie) Było niedaWNO O NIM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Na razie, dla AMD tylko nForce(2) osługuje dwukanałowo pamięć ! Pzdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Może jeżeli płyta ma starczyć na 2 lata, to pomyśl o czym lepszym, żebyś wrazie czego mógł podkręcić, jak sprzęt zrobi się out of date; coś sprawdzonego, z fsb PEWNYM powyżej 166...dozbieraj do nForca jednym słowem. Ja też się zbieram z wymianą, ale że nie stać mnie, żeby robić to często, to czekam, aż większa kasa wpadnie. Nie chce mi się teraz sprawdzać, ale o ile się nie mylę, w ubogości opcji ten AsRock nawet ECSa wyprzedza, i chyba były jaja z obsługą poamięci 333 niektórych, ale mogę mylić model. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ECS L7S7A2 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26595 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 no tak ale czy ten ECS ma obsługe 2 konałowo DDR??? czy obsługuje fsb 333mhz? na którym pracuje nowy Antek XP na bartonie???/ czy obsługuje DDR 400???? AGP 8x?? ATA 133 , ma 6 USB 2.0??? chodzi mi o coś przyszłościowego a ten ECS jest podobny do mojej obecnej płytki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 no tak ale czy ten ECS ma obsługe 2 konałowo DDR??? czy obsługuje fsb 333mhz? na którym pracuje nowy Antek XP na bartonie???/ czy obsługuje DDR 400???? AGP 8x?? ATA 133 , ma 6 USB 2.0??? chodzi mi o coś przyszłościowego a ten ECS jest podobny do mojej obecnej płytki... widac, ze nie czytales co ci YrC wskazal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 jedyny chipset ktory obsluguje dual DDR, to nForce2, SIS 746 nie obsluguje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja mam przejsciowo ta plytke.Zero OC praktycznie.Niezly dzwiek,nienajgorsza wydajnosc.Jesli nie chcesz krecic w sam raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 no tak tylko ze ten ecs jest w tej samej cenie a lepszy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 no tak tylko ze ten ecs jest w tej samej cenie a lepszy :wink:Ale ja nie chce ECS-a.Chce Abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 mimo ze ten Asrock z tej samej fabryki co Abit (dobrze mowie?) to daleko mu do Abita :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 mimo ze ten Asrock z tej samej fabryki co Abit (dobrze mowie?) to daleko mu do Abita :wink:Ejze...Nie obrazaj mi tu Abita.Przeciez to Asrock a nie Abrock.Jak by byl Abrock to bylaby malina :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 hmm o co ci chosi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 hmm o co ci chosi ?Ech nie sadzilem ze trza bedzie lopatologicznie... :? As....rock-As....us Ab....rock-Ab....it Asrock to OEM Asusa a nie Abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 po prostu pierwszy raz sie z tym spotkalem i nie wiedzialem o co ci chodzi , poniewaz myslalem ze tylko abit sprzedaje pod inna nazwa , a tu sie okazuje co innego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ta plyta nie ma nic wspolnego z asusem oprocz 2 pierwszych liter asustec nie przyznaje sie do jej produkcji a ecs bije na glowe tego asrocka jesli idzie o oc i ma jeszcze czytnik kart na ktorego juz znalazlem kupca za 75 zl ale sie jeszcze zastanawiam czy go sprzedawac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 ta plyta nie ma nic wspolnego z asusem oprocz 2 pierwszych liter asustec nie przyznaje sie do jej produkcji a ecs bije na glowe tego asrocka jesli idzie o oc i ma jeszcze czytnik kart na ktorego juz znalazlem kupca za 75 zl ale sie jeszcze zastanawiam czy go sprzedawac ??? No i...??? Bo teraz ja nie kumam.Czegos wyskoczyl jak Filip z konopii ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 ECS L7S7A2 kupuj ją, ja teraz zmieniam proca a pozniej plyte glowna na tego ecsa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 chodzi mi o to ze ECS jest duzo lepszym zakupem od Asrocka dzieki sprzedazy czytnika kart mozna jeszcze bardziej zredukowac i tak niska juz cene a nie wiem kto sobie wymyslil ze asrock ma cokolwiek wspolnego z asusem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Ja mam przejsciowo ta plytke.Zero OC praktycznie.Niezly dzwiek,nienajgorsza wydajnosc.Jesli nie chcesz krecic w sam raz. Jak to zero Overclockingu??? Mnożnik zworkami Magistrala zworkami + biosem Napięcie - +5% Nie jest to rewelacja, ale overclocking jak najbardziej tu działa!!! A2000@A2400 - tak sobie athlona podkręciłem 1,6V@1,68V i 12,5@12 i 133Mhz@166Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Ja mam przejsciowo ta plytke.Zero OC praktycznie.Niezly dzwiek,nienajgorsza wydajnosc.Jesli nie chcesz krecic w sam raz. Jak to zero Overclockingu??? Mnożnik zworkami Magistrala zworkami + biosem Napięcie - +5% Nie jest to rewelacja, ale overclocking jak najbardziej tu działa!!! A2000@A2400 - tak sobie athlona podkręciłem 1,6V@1,68V i 12,5@12 i 133Mhz@166Mhz A ty robaczku to czaem plyt nie pomyliles ??? Zero zworek,zero tuningu w biosie.Cos ci sie chyba rabnelo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Asrock słaba firma??? :lol: tak się składa że Asrock bije na głowę ECS'a jest stabilniejsza trochę tańsza i oc ma równie dobre a co do chipsetu to po co kupować starego sis'a 746FX skoro można kupić nowego 748 :!: :!: I tu polecam ASRock K7S8XE R3.0 ale koniecznie rewizja 3.0 :!: zapłacisz max 250zł i będziesz bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 chodzi o asrock? ostatnio odpalalem thortona 2000+ na magistrali 166... dzialal pieknie jako 2600+.. wiatraczek za 35 zloty... temperatura podniosla sie o jakies 4 stopnie do okolo 50 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Ja mam przejsciowo ta plytke.Zero OC praktycznie.Niezly dzwiek,nienajgorsza wydajnosc.Jesli nie chcesz krecic w sam raz. Jak to zero Overclockingu??? Mnożnik zworkami Magistrala zworkami + biosem Napięcie - +5% Nie jest to rewelacja, ale overclocking jak najbardziej tu działa!!! A2000@A2400 - tak sobie athlona podkręciłem 1,6V@1,68V i 12,5@12 i 133Mhz@166Mhz A ty robaczku to czaem plyt nie pomyliles ??? Zero zworek,zero tuningu w biosie.Cos ci sie chyba rabnelo... Sorki. Przeoczyłem tego ECS'a. Myślałem, że mowa o ASrock'u :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ale koniecznie rewizja 3.0 :!: zapłacisz max 250zł i będziesz bardzo zadowolony. gdzie widziales K7S8XE R3.0 ? niestety nie moge znalezc w zadnym sklepie tej plyty w wersji r3.0 :-(, jedynie K7S8X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ale koniecznie rewizja 3.0 :!: zapłacisz max 250zł i będziesz bardzo zadowolony. gdzie widziales K7S8XE R3.0 ? niestety nie moge znalezc w zadnym sklepie tej plyty w wersji r3.0 :-(, jedynie K7S8X no cóż widziałem ją na stronie producenta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...