amd79 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam. Zakupiłem sprzęt wczoraj. Intel Pentium Dual Core E2180 2.0 GHz (S775) BOX [LINK]. Gigabyte GA-P35-DS3L [LINK]. OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz SLI Ready EPP CL4-4-4 [LINK]. Radeon 4850 Gigabyte 512MB 2xDVI (PCI-E) [LINK] Zasilacz to z podpisu Pentagram 460W, do zestawu podłaczony dysk 160GB Seagate pod Sata. Prosiłbym was bardzo bo troszke odszedłem od OC nowych podzespołów i tez nigdy nie miŁEM INTELA. Jak i co mam ustawić procka, płyte i ram by ładnie mi wszytsko chodziło. Chłodzenie na razie box bo mam problem z załozeniem swojego starego Thermaltake Combo Cool PIPE 101 rev. 2.0 [LINK] musze dokupić jakiś koszyk, czy te kołki??? mam jak w linku te 3 zapinki ale chyba czegoś brakuje????. Co zauwazyłem grafa sie grzeje ale na razie nei zmieniam chłodzenia. NB na płycie ciepłe chociaz przy takim duzym radiatorku to dziwna sprawa. Mizerne daja te box do Intela strasznie mały radiator. Zauwazyłem ze jak narazie coś kombinowałem na 26GHz to w windzie pokazuej ale w cpu-z pokazuje mniejsza czestotliwość pracy o wiele tzn ze coś jest właczone i przechodzi w tryb procesor słabszy ze tak powiem? Dlaczego jak zainstalowałem Viste pokazuje mi 3582 MB pamieci ram? Prosze o wielka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Co do podkręcania tu masz poradnik: KLIK Dlaczego jak zainstalowałem Viste pokazuje mi 3582 MB pamieci ram?Bo masz system 32-bitowy, 64-bitowy zobaczy pełne 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Co do NB się nie przejmuj bo u mnie parzy (taka sama płytka). Żeby procek nie zjeżdżał z taktów musisz wyłączyć w BIOSie C1e i EIST :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Żeby procek nie zjeżdżał z taktów musisz wyłączyć w BIOSie C1e i EIST :]Warto dopisać aby tego nie robił, bo po co mu maxymalne taktowanie przy oglądaniu filmu czy pracy w przeglądarce internetowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...