yacenty Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Hejka podpiałem TV LCD samsunga le37a656 po kablu HDMI, niestety w rozdzielczosci natywnej - 1920x1080 czcionki sa jakies rozmazane - co moze byc przyczyna? Ktos z was podlaczal TV jako monitor i udalo mu sie uzyskac klarowny obraz? Pozdrawiam YacentY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Sprawdź czy w sterownikach karty graficznej masz na pewno załączony tryb 1080p Warto jeszcze sprawdzić obraz na wszystkich dostępnych złączach HDMI, może nie każde jest przystosowane do pracy z PCetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) yacenty Wprawdzie mam tylko TV HD Ready Sharpa LC32 RD2 z rozdzialka natywna 1366x768 sygnal po kablu DVI>VGA daje bardzo przyzwoity obraz desktopu , spokojnie mozna czytac strony WWW oczywiscie ostrosc czcionki jest slabsza niz na tanim monitorze LCD . Twoj problem moze byc w ustawieniach karty , ewentualnie wspolpracy z HDMI na ATI 1900xt po kablu DVI>HDMI mialem znacznie mniej ostry obraz niz po kablu DVI>VGA az sie zmobilizuje i sprawdze jak zadziala kable DVI>HDMI na 8800GT UPDATE Po Kablu HDMI takie same jaja jak na ATI system widzi TV Full HD i wymusza sygna i 1920z1080 w efekcie czego mam rozmyty przeskalowany obraz Desktopu na Ekranie TV . Proba stworzenia Custom Resolution w panelu sterowania NVidi 1366x768 konczy sie niepowodzeniem komu oni te HDMI wymyslili ?? UPDATE 2 W koncu dalo rade ustawic 1366x768 po kablu DVI>HDMI tyle ze jakosc czcionki wyglada jakby ciut bardziej rozmyta , w kazdym razie gorzej czytelna Filmy HD za to wygladaja jakby lepiej , to chyba dzieki technice Double Frame 100Hz ktore dziala tylko po kablu HDMI . Teraz juz sie domyslam czemu tylko b.drogie LCD HDTV LCD posiadaja gniazda DVI HDMI shit nad shitem zreszta wymyslone aby utrudnic zycie piratom VGA troche przystazale analogowe :/ Edytowane 4 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 przeciez hdmi jest kompatybilne z dvi problem musi byc gdzies indziej - clear type wylaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 hmm, gdzie jest clear type? bo nie wiem czy wlaczone czy nie, na jakims forum wyczytałem ze lepiej zeby tv był w trybie just scan niz 16:9, moze to pomoze, sprawdze po niedzieli bo dzis wyjezdzam na weekend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) przeciez hdmi jest kompatybilne z dvi problem musi byc gdzies indziej - clear type wylaczone? Skoro po kablu DVI>D-Sub obraz jest ladniejszy niz po HDMI to co ma ClearType czcionki do tego ?? Albo cos z tym standardem HDMI (celowo obniza jakosc sygnalu z PC ) albo poprostu moj Sharp nie lubi sie z HDMI Edytowane 9 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 przestawilem obraz z 16:9 na "just scan" i obraz jest zyleta:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Teraz juz sie domyslam czemu tylko b.drogie LCD HDTV LCD posiadaja gniazda DVI HDMI shit nad shitem zreszta wymyslone aby utrudnic zycie piratom :lol2: Krótko i na temat. HDMI od DVI-D rózni się tylko wtyczką i mozliwoscią przesyłu dzwieku.... Utrudnianie zycia piratom? Zarówno DVI-D jak i HDMI obsługuje HDCP.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Witajcie, mam spory problem żeby podłączyć telewizor Panasonic 32LX70P z GF7600GT DVI-HDMI w sterowniku mam do wyboru 1280x720 a później 1920x1080 nie ma możliwości wymuszenia natywnego 1366x768, czy ktoś wie jak tego dokonać? Edytowane 10 Lipca 2008 przez paczka01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 powerstrip.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 :lol2: Krótko i na temat. HDMI od DVI-D rózni się tylko wtyczką i mozliwoscią przesyłu dzwieku.... Utrudnianie zycia piratom? Zarówno DVI-D jak i HDMI obsługuje HDCP.... Oj nie tylko - w 90% telewizorów odbiornik jest w stanie przyjąć tylko 480p, 720p i 1080p po hdmi, co przy rozdziałce 1366x768 wygląda słabo. U mnie po kablu VGA jest dużo lepiej i do hd ready nadaje się idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...