truman20 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam. Mam pytanie jak wyłączyć w/w monit. Chodzi dokładnie o to, że w aktualizacjach mam włączoną opcję żeby system sam pobrał i zainstalował aktualizacje, ale po tych operacjach pokazuje się monit o restarcie komputera. Chciałbym aby ten monit się nie włączał a komputer czekał aż sam go zrestartuję. Czy jest możliwość wyłączenia tego komunikatu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Przestaw zeby pobierał ale nie instalowal. Wtedy zainstaluje przy zamykaniu systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Wiem, że tak można zrobić, ale chodzi mi właśnie o to, żeby aktualizacja była niezauważalna. Trochę źle się wyraziłem, w firmie, w której pracuję przechodzimy na Win XP i chcę żeby nic nie zakłócało pracy pracownika, bo z komputerów korzystają głównie kobiety, więc monit o restarcie komputera albo opcja " Zainstaluj i zamknij" zamiast samego "Zamknij" powoduje panikę i lawinę telefonów do administratorów z zapytaniem: "O Boże!!!!! Co się dzieje, co ja mam zrobić??????" I bieganina jak diabli a aktualizacje muszą być robione regularnie. A komputerów jest bardzo dużo więc chciałbym uniknąć tego typu sytuacji. Chodzi tylko o wyłączenie tego monitu, wtedy pani pod koniec pracy wyłączy komputer i następnego dnia włączy bez komplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Udało Ci się może znaleźć sposób na nieszczęsny monit o restart komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Niestety nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi na to pytanie. A moze jest jakis sposob zdalnej aktualizacji wszystkich komputerow w sieci z jednej stacji roboczej/serwera? Jakas aplikacja albo ficzer systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 http://technet.microsoft.com/en-us/wsus/default.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 WSUS a do tego to: http://windowsitpro.com/Files/46171/WebTable_01.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...