Skocz do zawartości
truman20

Monit O Restarcie Komputera Po Aktualizacji - Jak Wyłączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie jak wyłączyć w/w monit. Chodzi dokładnie o to, że w aktualizacjach mam włączoną opcję żeby system sam pobrał i zainstalował aktualizacje, ale po tych operacjach pokazuje się monit o restarcie komputera. Chciałbym aby ten monit się nie włączał a komputer czekał aż sam go zrestartuję. Czy jest możliwość wyłączenia tego komunikatu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że tak można zrobić, ale chodzi mi właśnie o to, żeby aktualizacja była niezauważalna. Trochę źle się wyraziłem, w firmie, w której pracuję przechodzimy na Win XP i chcę żeby nic nie zakłócało pracy pracownika, bo z komputerów korzystają głównie kobiety, więc monit o restarcie komputera albo opcja " Zainstaluj i zamknij" zamiast samego "Zamknij" powoduje panikę i lawinę telefonów do administratorów z zapytaniem: "O Boże!!!!! Co się dzieje, co ja mam zrobić??????" I bieganina jak diabli a aktualizacje muszą być robione regularnie. A komputerów jest bardzo dużo więc chciałbym uniknąć tego typu sytuacji. Chodzi tylko o wyłączenie tego monitu, wtedy pani pod koniec pracy wyłączy komputer i następnego dnia włączy bez komplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi