Jump to content
ctx0075b

Dobry Sos Do Pizzy.

Recommended Posts

http://forum.purepc.pl/temat/Kulinaria/51/...o-Kroku/208065/

 

Ale od siebie dodam

-smazysz cebulke+czosnek na patelni na oleju dodajesz 2 lyzki koncentratu pomidorowego+ pol poszki pomidorow z puszki bez skorek, podlewasz woda, gotujesz redukujesz, na koniec sol, pieprz, majeranek (inne ziola) i tyle:)

Ubiegłes mnie:P

Edited by HeatheN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak będziesz robił ten z przepisu RS-a, nie zapomnij najpierw przypalić lekko ostrej papryki na oliwie, wrzucona na zimny olej i smażona z cebulą i pomidorami nie da takiego smaku... :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko jak robicie ten sos, to nie gotujcie za dlugo albo na zbyt duzym ogniu -> jak wyparuje za duzo wody, to bedzie za gesty i ogolnie do [gluteus maximus]. Przed pieczeniem, najlepiej zeby sos wygladal jak ketchup, wtedy po pieczeniu bedzie idealnie.

 

A teraz ja: Sos do ciasta swoje, ale jakie sosy polecacie na pizze? Wrzucanie ketchupu na pizze po pieczeniu juz mi zbrzydlo, a bez tego, czegos brakuje.

Edited by ryba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sosy z Da Grasso roxują :razz:

O nie Da grosso powinni spalić na stosie jako heretyków.

Żeby podawać pizze na sucho bez sosu z zimnym syfem do polewania do wierzchu ehh no po prostu rece opadaja.

 

IMHO sosu w pizzy powinno być tyle , żeby juz nie bylo potrzeby polewac z wierzchu inaczej znaczy , ze kucharz dał ciała.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko jak robicie ten sos, to nie gotujcie za dlugo albo na zbyt duzym ogniu -> jak wyparuje za duzo wody, to bedzie za gesty i ogolnie do [gluteus maximus]. Przed pieczeniem, najlepiej zeby sos wygladal jak ketchup, wtedy po pieczeniu bedzie idealnie.

 

A teraz ja: Sos do ciasta swoje, ale jakie sosy polecacie na pizze? Wrzucanie ketchupu na pizze po pieczeniu juz mi zbrzydlo, a bez tego, czegos brakuje.

Moze jestem nie ten teges ale uzywam tego samego..no chyba ze na pizze robie czosnkowy, musztardowy itd, ale w przypadku pomidorowego i pod i na:) ten sam Edited by HeatheN

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMHO sosu w pizzy powinno być tyle , żeby juz nie bylo potrzeby polewac z wierzchu inaczej znaczy, ze kucharz dał ciała.

Wyznaję tą samą zasadę. Sosu na cisto dać odpowiednio, plus mało sera, a potem na wierzch już nic, w ostateczności sos czosnkowy - jak zamawiam z pizzerii, bo nie chce mi się samemu robić...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popros rodzicow o wizyte u psychiatry :P Ta siec byle czego to czysta herezja jedzenia.

Dobra, jestem zboczony. Ale zdania o sosach nie zmienie :razz:

 

btw: Dzisiaj będę próbował swoich sił z pizzą by RS :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...