Gość ctx0075b Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Znacie jakies przepisy na dobre sosy do pizzy? Bo smarowanie ciasta keczupem czy koncentratem pomidorowym to nie najlepsze rozwiązanie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Znacie jakies przepisy na dobre sosy do pizzy? Bo smarowanie ciasta keczupem czy koncentratem pomidorowym to nie najlepsze rozwiązanie :/ Poczytać i spróbować, najlepiej razem z ciastem, genialny przepis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) http://forum.purepc.pl/temat/Kulinaria/51/...o-Kroku/208065/ Ale od siebie dodam -smazysz cebulke+czosnek na patelni na oleju dodajesz 2 lyzki koncentratu pomidorowego+ pol poszki pomidorow z puszki bez skorek, podlewasz woda, gotujesz redukujesz, na koniec sol, pieprz, majeranek (inne ziola) i tyle:) Ubiegłes mnie:P Edytowane 6 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Jak będziesz robił ten z przepisu RS-a, nie zapomnij najpierw przypalić lekko ostrej papryki na oliwie, wrzucona na zimny olej i smażona z cebulą i pomidorami nie da takiego smaku... :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Tylko jak robicie ten sos, to nie gotujcie za dlugo albo na zbyt duzym ogniu -> jak wyparuje za duzo wody, to bedzie za gesty i ogolnie do [gluteus maximus]. Przed pieczeniem, najlepiej zeby sos wygladal jak ketchup, wtedy po pieczeniu bedzie idealnie. A teraz ja: Sos do ciasta swoje, ale jakie sosy polecacie na pizze? Wrzucanie ketchupu na pizze po pieczeniu juz mi zbrzydlo, a bez tego, czegos brakuje. Edytowane 6 Lipca 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 A teraz ja: Sos do ciasta swoje, ale jakie sosy polecacie na pizze? Wrzucanie ketchupu na pizze po pieczeniu juz mi zbrzydlo, a bez tego, czegos brakuje. Sosy z Da Grasso roxują :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Sosy z Da Grasso roxują :razz: O nie Da grosso powinni spalić na stosie jako heretyków. Żeby podawać pizze na sucho bez sosu z zimnym syfem do polewania do wierzchu ehh no po prostu rece opadaja. IMHO sosu w pizzy powinno być tyle , żeby juz nie bylo potrzeby polewac z wierzchu inaczej znaczy , ze kucharz dał ciała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Tylko jak robicie ten sos, to nie gotujcie za dlugo albo na zbyt duzym ogniu -> jak wyparuje za duzo wody, to bedzie za gesty i ogolnie do [gluteus maximus]. Przed pieczeniem, najlepiej zeby sos wygladal jak ketchup, wtedy po pieczeniu bedzie idealnie. A teraz ja: Sos do ciasta swoje, ale jakie sosy polecacie na pizze? Wrzucanie ketchupu na pizze po pieczeniu juz mi zbrzydlo, a bez tego, czegos brakuje. Moze jestem nie ten teges ale uzywam tego samego..no chyba ze na pizze robie czosnkowy, musztardowy itd, ale w przypadku pomidorowego i pod i na:) ten sam Edytowane 7 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Sosy z Da Grasso roxują :razz: Popros rodzicow o wizyte u psychiatry :P Ta siec byle czego to czysta herezja jedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 IMHO sosu w pizzy powinno być tyle , żeby juz nie bylo potrzeby polewac z wierzchu inaczej znaczy, ze kucharz dał ciała.Wyznaję tą samą zasadę. Sosu na cisto dać odpowiednio, plus mało sera, a potem na wierzch już nic, w ostateczności sos czosnkowy - jak zamawiam z pizzerii, bo nie chce mi się samemu robić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Popros rodzicow o wizyte u psychiatry :P Ta siec byle czego to czysta herezja jedzenia. Dobra, jestem zboczony. Ale zdania o sosach nie zmienie :razz: btw: Dzisiaj będę próbował swoich sił z pizzą by RS :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 PS W prawdziwej pizzeri (czyli we Włoszech :) ) nawet nie dostaniemy do polewania sosów (czosnkowy to już w ogóle profanacja wg Włochów). Dlatego sosu powinno być odpowiednio dużo na spodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...