sebeusz Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Chciałem się was zapytać czy Logitechy Z-2300 nię będą "dudnić" w małym pokoju ok 8m2. Czytałem opinie, że ktoś kupił te głosniki do małego pokoju i grały całkiem ładnie. Zależy mi głównie na niskim basie który produkuje subwoofer Z-2300. Jeżeli ktoś ma te głośniki w małym pokoiku to proszę o odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Tak beda graly: Łup łup łup ;) Beda. Masz maly pokoj, a te glosniki słynna z ..dzwieku o niskim tonie. Ale jak pobawisz sie equalizerem i nie bedziesz sluchal glosno, to raczej nie bedziesz narzekal na dudnienie. ;) W sumie, zastanow sie jakiego typu muzyki sluchasz i dopiero dobierz odpowiednie kolumny... Edytowane 10 Lipca 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Mam te głośniki 3ci rok i jestem w 100% zadowolony :) A bas muszę trzymać <50%, bo sąsiedzi w bloku by mnie zlinczowali. Audiofilski sprzęt toto nie jest, ale jako zestaw 2+1 jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jeżeli chodzi o gatunki muzyki którą słucham to głownie hip-hop i trance więc myśle, że te głośniki powinny się sprawdzić. Natomiast jeśli chodzi o jakość basu w małym pokoju to w dużej mierze decyduje też to jak mamy ten pokój wytłumiony. Kupie i zobacze jak będzie najwyżej sprzedam je i kupie coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Mam te głośniki 3ci rok i jestem w 100% zadowolony :) A bas muszę trzymać <50%, bo sąsiedzi w bloku by mnie zlinczowali. Audiofilski sprzęt toto nie jest, ale jako zestaw 2+1 jest ok.podpisuję się pod tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 wczoraj przechodzilem w MM obok tego....jesooo co to mialo byc:blink: lepiej juz jakiekolwiek solo kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Czy geniusy SW-HF5.1 5005 będą lepsze od tych Z-2300 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Czy geniusy SW-HF5.1 5005 będą lepsze od tych Z-2300 ?Moim zdaniem TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak ktoś słucha muzyki trance/hh to myślę, że może jednak na nie zerknąć. No i 8m2 to za mało dla SOLO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozica Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Chodzi ci o te?? http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=LOG+970118-0914 Myśle że nie powinny dudnić bo mam podobne i mały pokój ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyrolam Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Szczerze? Poszukaj opinii na temat Alteclansing MX5021 Myslę iż satelity w AL zmiażdżą te w Logitechu. Osobiscie mam Z-2300 i powiem tyle. Nie warte tych pieniędzy. Słuchałem MX5021 i powiem że logitech to przy nich tandeta. Gdybym wcześniej usłyszał MX5021 to w życiu nie kupiłbym Legitechów!!! Żałuje że w ogóle kupiłem z-2300. Poczytajcie opinie na temat MX5021 na kom**tronik (nie chce reklamy) niestety alteki to rzadkość w naszym kraju i trzeba na nie poczekać trochę. (mając juz z-2300) Zadałem pytanie konsultantowi kiedy bedą miec to zaproponował mi gość z-2300 jako alternatywę to dodałem mu że tandetną alternatywę. Z tego co widziałem ostatnio to jeszcze mieli. Do wyboru czarne i białe ala ipod. Sub ma tylko 6,5" glosnik ale glosnik gra z klasą i powerem a nie łomocze wszystkiego co popadnie. nie jest mocniejszy od logitecha ale nie tylko moc się liczy. Satelity są zdecydowanie lepsze od logitechów i nie zastosowano tam jednego szerokopasmowego ale dwa średnio tonowe i gwizdek. tak wiec satelitka jest w miarę duża ale za to efektywnie uprofilowana no i alteki są droższe od logitecha. mają dwa piloty (jeden przewodowy i drugi bezprzewodowy) Jesli chcesz usłyszeć opinię kogoś kto ma z-2300 to wlasnie usłyszales Teraz osobiscie wracam do dobrych 2.0 zestawów, czyli przywoite kolumienki (monitorki). Posłuchałem kolegów z tego forum i w sobotę będą ML SOLO 6c. PS. nie mogłem się powstrzymać. Widać szał prania brainów bassem z-2300 dalej działa :):):) Edit: Serwal4: myślę iż 2.0 do małego pokoju jest lepsze niż 2.1. Zawsze się moze skusic na np solo1 i ustawic je jako monitory bliskiego pola bo taką rolę powinny pełnić. co do trance to z-2300 dla mnie pomyłka. Do HH to moze sie nada ale to Trance?? Zapodaj cos z Chilla i posluchaj jak bass mleeeeemcze sie niemiłosiernie, albo uplifting PSY-Trance ze spręzystym drum'em wysiada dokumentnie. Wiem wiem. Gusta i gusciki. Edytowane 18 Lipca 2008 przez szyrolam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) No właśnie czy zamiast Logitechów Z-2300 nie lepiej kupic Altec Lansing MX5021? Powiem wam szczerze że im więcej recenzji czytam tym jestem "głupszy". O ile mam możliwość przesłuchania Logitecha Z-2300 to o tyle Altec jest już raczej nie możliwy do wysłuchania na żywo. Ceny obu zestawów są podobne. Z jednej strony przemawia do mnie ten głęboki bas logitechów z drugiej strony jednak średnie i wysokie tony alteców. Czytałem rózne opinie w niektórych każdy pisze, że altec jest lepszy od logitecha w innych że jednak logitech wygrywa. W altecu martwi mnie jedno o czym w opiniach pisało wielu użytkowników tych głosników, że mają duże szumy i to niezależnie czy słuchamy cicho czy głośno. W logitechu tego problemu ne ma natomiast dużo ludzi narzeka na "dziure" w pasmie pomiędzy satelitkami, a subwoferem, podkreślając to, iż bas zagłusza wszystko. Gdybyście mogli się odnieść do tych dwóch zestawów. Na początku tego posta podkreślałem, że zależy mi na ładnym, ciepłym, mięciutkim basie ale i też odpowiedniej jakości średnie i wysokie tony by się przydały. Jaki bas generuje Altec w porównaniu do Logitecha? Czy jest też taki miękki i ciepły? Edytowane 23 Lipca 2008 przez sebeusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...