elminsterr Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Witam Podkręcam mojego Core 2 Duo E6750 2,66 Ghz. Udało mi się osiągnąć 3403 Mhz przy 1,440V i temperaturach około 63-65 C (Thermalright Ultima-90) przy wielogodzinnym Orthosie. Zapuściłem Orthosa na noc i po 8 godzinach i 30 minutach wywalił błąd. Teraz mam dylemat. Czy mogę nadal podnosić V na procesorze? Gdzieś czytałem, że bezpiecznym napięciem dla tego procka jest max 1,450 V. Czy może mam obniżyć taktowanie do 3,3 Ghz i tak próbować przy tym samym napięciu (1,440) . A może jednak podnosić jeszcze napięcie i utrzymać 3,4 Ghz? Proszę o wasze opinie oparte na waszym doświadczeniu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Potestuj stabilność w grach. Jeżeli będzie ok to nie przejmuj się Orthosem. Szkoda sobie nerwy psuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Pamietaj, ze nic nie jest stanie tak obciazyc proca jak ORTHOS :) Jak gry Ci hulaja i nie masz BSODow, badz innych dziwnych zwiech, to ja bym sie nie przejmowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Jak Cię dręczy ten orthos to zostaw to napięcie na procku a podbij napięcie na NB i VTT(FSB) i wtedy zapuść orthosa na noc. A od siebie powiem że lepiej włącz wymagającą gierkę typu Crysis, pograj z 5H i jeśli nie będzie żadnych błędów to zostaw tak ;] Pozatym Orthos obciąża bardziej niż jakieś gry więc tu też niema się co przejmować zbytnio :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elminsterr Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 W sumie wszystko działa ok. Gra przez kilka godzin w Assasins Creed czy Stalkera nie sprawia żadnych kłopotów. W Crisisa mi się nie chce, bo strasznie nudny. :wink: Tak więc zostawiam tak jak jest i się nie przejmuję Orthosem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Tak więc zostawiam tak jak jest i się nie przejmuję Orthosem. :)I bardzo dobrze bo Orthos to chore narzędzie nijak majace się do stabilności wymaganej na codzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 A więc lepiej testować grami, ewentualnie 3d mark+CPU test i poprostu użytkować komputer bo Orthos choć jest jakimś tam wyznacznikiem stabilności to może sobie działać np 5H a pogramy w Crysisa godzinke i naglę zwiecha/restart/bsod więc trzeba mieć dystans do tego programu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...