baltazaar Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Mysle ze jest to najodpowiedniejsze miejsce na taka informacje, otoz powszechnie znane sa problemy z img w postach, a to przekroczony limit transferu, a to konto sie skonczylo, a to cos innego, i obrazkow nima ... znalazlem chyba rozwiazanie tego problemu (pisze chyba bo nie wiem czy w tym nie ma jakiegos haczyka, ale zobaczymy ...): jest taki serwerek o adresie http://picserver.student.utwente.nl/ http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=122988 udostepniajacy miejsce na img, po uprzednim zarejestrowaniu sie, max wielkosc pojedynczego obrazka to 153 KB, dla jpg to jakies 1600X1200 przy kompresji level 4-5,wiec chyba starczy (nie doczytalem sie jeszcze ile ma powierzchnia "konta"), do rejestracji wymagany jest mail, login i haslo, i z tego co zauwarzylem na forum skad wzielem ten adresik to troche osob z tego korzysta, wiec moze to nie jest takie zle, a rozwiazaloby powtarzajacy sie co jakis czas problem ze znikajacymi img ... jesli ktos chce to niech przyjrzy sie temu serwerowi dokladniej (czy gdzies nie ma jakiejs lipy), bo ja juz ide spac, i jesli bedzie wszystko good to moze przykleic ta informacje dla wszystkich uzytkownikow forum ? p.s. obsluga konta jest dziecinnie latwa i co wazne dziala ... i to wcale nie tak wolno ... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=318833#318833 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 A najlepeij postawic serwer u siebie i zrobić konta innym ;) Hm zoaczymy co nam Holandia dała :> Dzieki za informacje.. reszta niech wybada co tam piszą w regulaminie itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 nie no swietny pomysl , cszczegonie dla uzytkownikow interii (wolno chodzi) , republiki (limity) , wp (kaszana total) osobiscie nie uzywalbym tego bo posiadam konto na lycosie i spisuje sie na prawde cudnie - 50 mb za free , php , sql , brak ograniczen , phpmyadmin i jeszcze inne bajery dla mnie rewelacja http://members.lycos.co.uk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 chcialem dodac ze w sklad kata ktore zaklada sie na w/w serwerze wchodzi zarzadzanie img jak rowniez przegladarka oparta na thumbnails'ach (to ostatnie calkiem wygodne, niepowiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 no to jest rzeczywiscie dobry pomysl, jest tez www.host.sk ja tam mam konto, jest spore dokladnie nie wiem, ale czasami sie nie laduje do konca obrazek nie wiem czemu... ale to jest nezly jezeli ktos ma z tym problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ale host.sk obsługuje chyba dodatkowo pgp ma mysql'a chyba :? I nei wiem czy jest sens zabierac konta innym osobom w potrzeie np. na forum, bo wiem ze ciezko tam dorwac miejsce :) A taka moja mała uwaga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 w sumie masz racje, zostawcie host.sk ;] z tym tam to juz sa konto tylko z obsluga php i cgi, bo o bazie sql'a to mozna zapomniec bo juz chyba od opl roku nie zakladaja nowych :(... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ale host.sk obsługuje chyba dodatkowo pgp ma mysql'a chyba :? I nei wiem czy jest sens zabierac konta innym osobom w potrzeie np. na forum, bo wiem ze ciezko tam dorwac miejsce :) A taka moja mała uwaga :) dokladnie oto mi chodzi, darmowych kont jest od pyty jakby poszukac, tylko po co je zakladac dla kilku obrazkow, chyba lepiej zostawic miejsce na cos powazniejszego, a poza tym zawsze sa jakies dodatkowe warunki, limity czy cos tam, albo kicha z przesylem, a tak to obie strony sa zadowolone ... w historii serwera dowiedzialem ze byl dzien kiedy koles (wlasciciel serwera) mial 1.000.000 loadow. gdyby tak tweak sie dotego kiedys zblizy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...