Skocz do zawartości
andrew9

Zasilacz Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kompletuję zestaw (coś koło E8400, P5Q Deluxe, 4GB, 4850 lub 4750, dwa dyski, dwa napędy) i zastanawiam się nad zasilaczem. Do tej pory planowałem kupno Corsair CMPSU-520HXEU ATX 520W, później zacząłem się zastanawiać nad Be Quiet Dark Power 550W. Rozważałem również Corsair'a 620W. 

Moje wymagania to:

- możliwie najcichsza praca

- odpinane kable

Do tego oczywiście dobrze aby był stabilny i bezproblemowo chodził. Zastanawiam się, jaka jest różnica między 520W a 620 (zakładam, że przy takiej konfiguracji i to i to starczy z zapasem, ale myślę o przyszłości, gdybym wymieniał kartę graficzną lub dokładał drugą w CF) - tzn. czy ten mocniejszy mógłby mniej się grzać, bo słyszałem, że Corsairy potrafią być gorące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mają być odpinane kable to proponuje be quiet! Dark Power P7-PRO 550W a troche drożej to Enermax Modu 82+ 525W :) A maksymalnie tanio i jednocześnie z dużą mocą (z myślą o CF) ale bez odpinanych kabli to Corsair TX 650W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

podłaczę sie do tematu,

chciałbym w niedalekiej przyszłosci kupic karte graficzna Gtx280, i nie wiem co robic zasialcz mam z serii SP Be Quiet 500 W który posiada 2xpci-e 6pin, jesli producent dołaczył by odpowiednia przejsciówkę do karty 6-->8pin to czy ten zasilacz podołał by?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

podłaczę sie do tematu,

chciałbym w niedalekiej przyszłosci kupic karte graficzna Gtx280, i nie wiem co robic zasialcz mam z serii SP Be Quiet 500 W który posiada 2xpci-e 6pin, jesli producent dołaczył by odpowiednia przejsciówkę do karty 6-->8pin to czy ten zasilacz podołał by?

Słyszałem gdzieś baje że gtx280 wymaga prądu 38A (twój zasilacz ma na linii 12V max 34A) ale czy to prawda to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem gdzieś baje że gtx280 wymaga prądu 38A (twój zasilacz ma na linii 12V max 34A) ale czy to prawda to nie wiem

tzn. na pewno nie sama karta bo to chyba nie mozliwe oni podja taki zapas zeby przy innych komponentach starczylo, tu dziez procesor, 4GB ramu, ze 2 dyski twarde i pare innych rzeczy, tak jak np. do X1950 Pro potzreba było 34 A, a w rzeczywistosci karta brała 18A i ludzie na 24 A jechali-jakies 350W, tu pewnie jest podobnie mysle ze karata wiecej jak 30A nie pobiera no ale nie jestem fachowcem i moge sie mylic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi