Skocz do zawartości
AlienMks

Nowy Komputer Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, odłożyłem trochę kasy i planuje kupić komputerek do gier i zabawy :P złożyłem taką konfiguracje, myślicie, że ok ? Mogę dołożyć jeszcze 200-300 zł, ale chyba nie ma do czego, bo w sumie wszystko jest OK.

Płyta: Gigabyte P31-DS3L 160 zł

Procesor: Intel Pentium E 2180 165 zł

Pamięć : Good Ram DDR2 800 2x1GB 96 zł

Karta graficzna: Gainward GeForce 8800GS 384 260 zł

Dysk twardy: Samsung HD322HJ SATA II 320GB 150 zł

Napęd: Samsung SH-S202J 65 zł

Zasilacz: Mode Com MC-350 350 W 90 zł

Obudowa: Mode Com Harry 100 zł

Razem wszystko daje nam 1086 zł :) czyli prawie mieszczę się w okrągłym tysiączku, a przyznacie, że komputer nie najgorszy.

Myślicie, że coś zmienić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokup pentagrama karakorum 80zł

dvd zmien na pioneer dvr215 80zł

budę można by zmienić na CM Elite 120zł

a ramy na A-data ee 130zł lub jak się szarpniesz na Aeneony x-tune 160zł to by było jeszcze lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo są lepsze do oc niż najtańsze goodramy

Czyli jakie FSB chcesz osiagnac na 2180? Podkrecic go do 4GHz? Autor dobral sensowne komponenty, dobrze dopasowane etc. Procesor ma wyjsciowa szyne 200. ram 800 da mu _bez_ _podkrecania_ RAMu max szyne 400. Czyli moze bez zadnych problemow ze strony ramo podkrecic procesor do 4GHz. Ty mu radzisz wzias RAmy, ktore osiagna jakies 1000MhZ, moze wiecej, bedzie mogl podkrecic procesor do 5GHz. Gdzie tu sens? Juz po doborze plyty widac, ze autor nie bedzie szybko rozbudowywal. Poza tym kupowanie "przyszlosciowych" ramow, bo "moze" kiedys sie przydaja, jest pozbawione sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a jaką płytkę byście polecili żeby była bardziej przyszłościowa ? Bo na tego Gigabyte za jakiś czas Quada nie wrzucę... ? Pentagrama na razie bym nie kupował, zobaczę jak z OC procka (w domyśle 3 Ghz) i czy sie będzie grzał, bo jak nie to nie ma po co kupować :P grafika chyba wystarczy taka nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myślałem nad 9600GSO 768MB bo chyba nie potrzebuje aż tyle ramu na grafice, nie będę grał w kosmicznie wysokich rozdzielczościach :) Chyba jednak zostanę przy zestawie który napisałem na początku. Za jakiś czas ewentualnie wrzucę 4850 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi