AlienMks Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Cześć, odłożyłem trochę kasy i planuje kupić komputerek do gier i zabawy :P złożyłem taką konfiguracje, myślicie, że ok ? Mogę dołożyć jeszcze 200-300 zł, ale chyba nie ma do czego, bo w sumie wszystko jest OK. Płyta: Gigabyte P31-DS3L 160 zł Procesor: Intel Pentium E 2180 165 zł Pamięć : Good Ram DDR2 800 2x1GB 96 zł Karta graficzna: Gainward GeForce 8800GS 384 260 zł Dysk twardy: Samsung HD322HJ SATA II 320GB 150 zł Napęd: Samsung SH-S202J 65 zł Zasilacz: Mode Com MC-350 350 W 90 zł Obudowa: Mode Com Harry 100 zł Razem wszystko daje nam 1086 zł :) czyli prawie mieszczę się w okrągłym tysiączku, a przyznacie, że komputer nie najgorszy. Myślicie, że coś zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Dokup pentagrama karakorum 80zł dvd zmien na pioneer dvr215 80zł budę można by zmienić na CM Elite 120zł a ramy na A-data ee 130zł lub jak się szarpniesz na Aeneony x-tune 160zł to by było jeszcze lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 I mobo można by zmienić na Gigabyte'a na P35, bo chyba nie ma sensu (i kasy) żeby kupowac P5Q Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 a ramy na A-data ee 130zł lub jak się szarpniesz na Aeneony x-tune 160zł to by było jeszcze lepiej Po co? Podaj chociaz jeden sensowny powod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Po co? Podaj chociaz jeden sensowny powod.bo są lepsze do oc niż najtańsze goodramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 bo są lepsze do oc niż najtańsze goodramy Czyli jakie FSB chcesz osiagnac na 2180? Podkrecic go do 4GHz? Autor dobral sensowne komponenty, dobrze dopasowane etc. Procesor ma wyjsciowa szyne 200. ram 800 da mu _bez_ _podkrecania_ RAMu max szyne 400. Czyli moze bez zadnych problemow ze strony ramo podkrecic procesor do 4GHz. Ty mu radzisz wzias RAmy, ktore osiagna jakies 1000MhZ, moze wiecej, bedzie mogl podkrecic procesor do 5GHz. Gdzie tu sens? Juz po doborze plyty widac, ze autor nie bedzie szybko rozbudowywal. Poza tym kupowanie "przyszlosciowych" ramow, bo "moze" kiedys sie przydaja, jest pozbawione sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Panowie, a jaką płytkę byście polecili żeby była bardziej przyszłościowa ? Bo na tego Gigabyte za jakiś czas Quada nie wrzucę... ? Pentagrama na razie bym nie kupował, zobaczę jak z OC procka (w domyśle 3 Ghz) i czy sie będzie grzał, bo jak nie to nie ma po co kupować :P grafika chyba wystarczy taka nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Quada wrzucisz na ta plyte (chciaz raczej tego nie zrobisz bo bedzie zmiana podstawki) grafika ok ale ja bym wziął 96GSO 768MB, a plyte przynajmniej GA-P35-DS3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Quada wrzucisz tylko z oc bedzie gorzej. Mozesz sie zastanowic nad MSI Neo2 FR/FIR. Co do grafiki myslales o 9600GSO 768MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Nie myślałem nad 9600GSO 768MB bo chyba nie potrzebuje aż tyle ramu na grafice, nie będę grał w kosmicznie wysokich rozdzielczościach :) Chyba jednak zostanę przy zestawie który napisałem na początku. Za jakiś czas ewentualnie wrzucę 4850 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...