Skocz do zawartości
Hegelek

Pomoc W Wyborze Pamięci...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem na etapie upgrade'owania mojego kompa i trochę utknąłem ;). Do wymiany idą pamięć oraz karta grafiki.

Mianowicie - nie wiem jakie pamięci wybrać - obecnie posiadam PDP LLK 667mhz@920 i jestem bardzo zadowolony, niestety, czytałem, że z PDP jest loteria. Nie śledzę już tak hardwaru jak kiedyś i nie wiem które pamięci będą najlepsze do osiągnięcia 950-1000mhz. Czy warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> PDP 1000 i zrobić downclocking, czy może jakieś 800 i kręcić ?:>. Jestem otwarty na propozycję - osobiście wydaje mi się, że PDP LLK 800CL4 CL5 1000 nie są złym pomysłem - prawda?

Druga część pytania - 9800gtx czy 4850. Za ATI przemawia cena /ale do niej należy doliczyć ok 100zł na chłodzenie - w sumie wychodzi na jedno/, wydajność przy anizo&aa,DX10.1.

Za NV WSPARCIE producenta - jak teraz wygląda to u ATI? Czy faktycznie się poprawili?. Do tego wystarczające chłodzenie w standardzie. Wydajność także nienajgorsza - uśredniając można powiedzieć że bez AA&ANIZO GTX=4850. Dodam jeszcze, że niespecjalnie mi się spieszy do pencil moda;].

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Edytowane przez Hegelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9800GTX to prawie to samo co 8800GTS 512 MB , różni się tylko obsługą TriSLI oraz wyższymi zegarami , które 8800GTS 512 mb i tak nadrobi OC .

Co do kart ATi - to wystarczy ustawić węntyl karty na 60% i już karta jest zauważalnie chłodniejsza .

FAQ dot. serii 4xxx masz tutaj , pierwszy post .

Zdecydowanie bardziej się opłaca HD4850 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi