mpeg-4 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) ...z resztą różnica jest znaczna "na pierwszy rzut ucha" ;) No tak ,ale przy porównaniu T-ampa ze wzmakiem Koda ,który raczej gorszy od tego zawartego w solo nie jest ,to też stwierdziłeś że T-amp gra znacznie szczegółowiej i bas jest lepiej kontrolowany niżej schodzi itp ,i dlatego właśnie by mi zależało na podłączeniu solo do T-ampa :) . Niebawem wybieramy się razem z Szymonem na odsłuchy czegoś z wyższej półki. Ja zabieram Beresia i t-ampa. Mam zamiar posłuchać Titanów v5, B&W 685 i innych w przedziale 1,5 - 3k Jak byście mieli możliwość to polecam posłuchać monitorów chario Constellation Lynx ,słuchałem ich kiedyś wielokrotnie i nie dość że mają klasę to i nawet przy muzyce Prodigy spokojnie dają radę ,ps wychył membran mają wtedy dość konkretny :lol2: http://www.chario.pl/index.php?x=constella...stellation_lynx A B&W wszystkie kewlary brzmią strasznie sucho <_< Edytowane 3 Października 2008 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Ja sie nie bede powtarzal po Marcinie... powiem tylko ze zdziwilem sie ze roznica jest tak nieduza (po wpieciu Beresforda i M-Audio dalo sie uslyszec nieznacznie wieksza kontrole basu, wiecej powietrza i detalicznosci sceny, aczkolwiek w slepym tescie sadze ze bylo by to w 90% nie do odroznienia). Co utwierdza mnie w przekonaniu ze zmiana karty dzwiekowej w moim 'systemie' jest zbedna. (przypominam ->audigy kx+asio) ps. 1. Co do samego spotkania to jeszcze jest maly filmik na mojej nokii, ale chwilowo nie mam kabla ;] (ach te kable) ps. 2. Jesli jest wiecej ludzi z Wrocławia sklonnych do milej posiadówy w dobrej atmosferze, przy muzyce i szklaneczce whisky to warto by bylo dalej organizowac takie spotkania ;] Edytowane 3 Października 2008 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 popieram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Ja sie nie bede powtarzal po Marcinie... powiem tylko ze zdziwilem sie ze roznica jest tak nieduza (po wpieciu Beresforda i M-Audio dalo sie uslyszec nieznacznie wieksza kontrole basu, wiecej powietrza i detalicznosci sceny, aczkolwiek w slepym tescie sadze ze bylo by to w 90% nie do odroznienia). Co utwierdza mnie w przekonaniu ze zmiana karty dzwiekowej w moim 'systemie' jest zbedna. (przypominam ->audigy kx+asio) Co do detaliczności, to DAC zawarty w Beresfordzie do bardzo detalicznych nie należy ,co potwierdzają to recenzje i opinie o urządzeniach opartych o ten DAC :) . Cytat z recenzji karty Creative Audigy2 ZS Notebook z IXBT : ''Jakość dźwięku z Audigy2 ZS przez Solo 6 ogólnie rzecz biorąc jest bardzo dobra. E-MU1616m brzmi odrobinę detaliczniej, ale na Solo 6 różnica jest niewielka i różnice są w niuansach.'' ''Uwzględniając to że Solo 6 jest jednym z najpomyślniejszych zestawów kolumn na rynku w kategorii $100, to na skromniejszych głośnikach można i zupełnie nie usłyszeć żadnych różnic między Audigy2 ZS Notebook a wysokiej jakości źródłem'' Od siebie dodam że DAC z E-MU1616m zalicza się do tych najbardziej detalicznych (CS4398 Cirrus Logic) Edytowane 3 Października 2008 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 a o to i filmik z tego milego spotkania ;] http://pl.youtube.com/watch?v=47GZlxUSmIw (prosze traktowac calkowicie z przymruzeniem oka :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Rozstawienie poprawne:) dobitnie pokazuje ze to komputerowe pierdziawki do stawiania na biurku nie sa;) pzdr ps. co wy piliscie karmi?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Rozstawienie poprawne:) dobitnie pokazuje ze to komputerowe pierdziawki do stawiania na biurku nie sa;) pzdr ps. co wy piliscie karmi?:D passporta z colą ;] no, bez dobrego ustawienia nie ma dobrej muzyki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Dystans między kolumnami/słuchaczem prawidłowy dla takich wielkoludów. Głośniki trochę przylepione do ścian ... nie za dużo tego basiska ? ;) passporta z colą ;] no, bez dobrego ustawienia nie ma dobrej muzyki ;]bez dobrego wstawienia ? ... yyy ... ahaaaa ustawienia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Dystans między kolumnami/słuchaczem prawidłowy dla takich wielkoludów. Głośniki trochę przylepione do ścian ... nie za dużo tego basiska ? ;) bez dobrego wstawienia ? ... yyy ... ahaaaa ustawienia :wink: na dzwiek nie zwracaj uwagi, nagrane telefonem... glosniki sa dobrze ustawione bo stoja przy futrynach... i za basrefleksami jest przedpokoj/kuchnia. Edit: Wlasnie wrocilem z prezentacji Kef xq40 (11900zl) i no nie ma co gadac... klasa.. masakra.. wypas. http://pl.youtube.com/watch?v=_0zKg0xiceI Edytowane 4 Października 2008 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Solówki bronią się jednak fajną przestrzenią i ładną średnicą, co w rezultacie daje miękkość. Uważam, że takie, nie męczące granie, podoba się sporej grupie odbiorców, szczególnie tych którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z audio.Popieram. To jest bardzo trafne podsumowanie dla tych, którzy zastanawiają się czy charakter brzmienia siódemek będzie im pasował, czy może od razu rzucić się na składanie czegoś lepszego (i droższego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 UPDATE Mam teraz Solo 6c w nowej rewizji. Po ominięciu zintegrowanego wzmacniacza, podłączeniu t-ampa, beresforda i przyzwoitych kabli, Atom v5 niech się schowa, zostaje zmiażdżony, jedynie szczegółowość góry ma lepszą, ale bardzo nieprzyjemną dla ucha (metaliczną). Szerszy opis/recenzja z rozbieranymi zdjęciami itp już niebawem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...