Skocz do zawartości
KvM

Athlon @ 2300 MHz...

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.the-inquirer.com/07060214.htm

Prawdopodobnie jest to procek w 0,13 um, ale cieżko się doczytać, bo wszystko po niemiecku... Acha, z tego co widziałem (i się domyślam) to chłodzony powietrzem i Vcore 2,2V Jak te nowe Athlony tak się będą kręcić to nieźle się przyszłość zapowiada. Z zagranicznych newsów jeszcze czytałem, że Hammer w małej serii (50 tys sztuk) ma wyjść już w sierpniu, są dostępne próbki Bartona (Athlon XP w 0,13 um z 512 KB cache). No, no, no.

Z innej beczki ponoć intel może mieć kłopoty ze sprzedarzą procków które naprodukował (ze względu na konkurencję i mniejszy niż się spodziewano popyt).[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety ale coś mi iu nie gra bo proc chodzi na vcore=2.2v ale ma zadziwająca niską temp

ale moze ?

pozdro

Zauważ, że to tylko POST po przejściu - prawdopodobnie nie zdążył się nagrzać. W windowsie taka temperatura raczej nie jest realna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niska temperatura to powód jeden... Najpierw procka ostro schłodzili np. peltierami, a potem odpalili maszynę.

Ja się tam nie podniecam takimi liczbami... Mam w końcu P4 2.8 GHz bueheheh...

W przypadku AMD za tymi liczbami idzie wydajność na poziomie XP 2700-2900+ (w tym przapdku - FSB! raczej ta druga wartość) W przypadku intela i tak wydajność zostaje na poziomie 2533 MHz z RDRAM w najlepszym wtpadku - jakby nie podkręcać... (no może odrobinę przesadziłem - to zależy od testów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważ, że to tylko POST po przejściu - prawdopodobnie nie zdążył się nagrzać. W windowsie taka temperatura raczej nie jest realna...

Obstawiam AMD Athlon XP + starszy bios do płyty + VapoChill. EPoX 8K3A w biosie nie pokaże nigdy niższej temperatury na CPU niż tempratura chipsetu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niska temperatura to powód jeden... Najpierw procka ostro schłodzili np. peltierami, a potem odpalili maszynę.

Ja się tam nie podniecam takimi liczbami... Mam w końcu P4 2.8 GHz bueheheh...

Radek! Myślałem już, że zostałeś porwany, albo co :) Co się z toba dzieje? Nie widać Cię już od dłuższego czasu u nas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zagranicznych newsów jeszcze czytałem, że Hammer w małej serii (50 tys sztuk) ma wyjść już w sierpniu, są dostępne próbki Bartona (Athlon XP w 0,13 um z 512 KB cache)

Ano Bartony sa na targach pozywane a Hammery prawdopodobnie beda opoznione i wyjda w przyszlym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...