Looker Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam Oto moja konfiguracja: 1. Mobo: GA-EP45-DS5 2. procek Intel E8400 3. Grafa EVGA 8600 GTS 4. Segate Spinpoint 500 GB 5. Obudowa Antec P182 6. Zasiłka Antec HE500 Problem występuje gdy zarzuce pamięci GEIL 1GB DDR-800 (GX22GB6400UDC). Komp działa mi stabilnie jedynie gdy mam zarzucone 2 GB pamięci. W momencie gdy wsadzę 4 GB komp pochodzi ale po jakimś czasie wiesza mi się winda tak, że nie działa mysz i klawiatura. Będę dźwięczny za wszystkie wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 GA-EP45-DS5 - BetaBIOS F9a 1. Enhanced memory compatibility 2. Improve energy saving for DES Advanced A najlepiej F10a Powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looker Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Niestety nawet po aktualizacji BIOS-a ta sama awaria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looker Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 GA-EP45-DS5 - BetaBIOS F9a 1. Enhanced memory compatibility 2. Improve energy saving for DES Advanced A najlepiej F10a Powinno pomóc Możesz mi pomóc co zrobic jak moich pamięci nie ma na liście referencyjnej do tej płyty??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 zasadniczo dziwne bo plyta tak jak p35 obsluguje i jedno i dwustronne we wszystkich slotach podnies troszke napiecie dla ramu(dla geila najlepiej 2v bo nizej ma problemy) zwieksz timingi zmniejsz taktowanie wrzucasz 4x1gb czy 2x2 giga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looker Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Wrzuciłem 4x1 GB, na razie działa ale niestabilnie. Mam sparowane datami produkcji. Niestety nie wiem jak i czym podkręcić napięcie. W memset pokazuje mi że działają na 1,8V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Niestety nie wiem jak i czym podkręcić napięcie. W memset pokazuje mi że działają na 1,8V. np. w BIOS'ie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...