mefisto21 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 a jak bym cos takiego sobie splodzil ? ASUS M2A-VM HDMI BOX 151 zl KINGSTON DUAL DDR2 2BG(2x1GB) 800MHz 104,99 zł PROCESOR AMD ATHLON X2 4800+ AM2 189,00 zł PREMIERA: PCIE ASUS HD3650 512MB SILENT MAGIC 3650 191,00 zł a dysk ata bym zostawil i zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Po co ci dwie karty graficzne? Zintegrowana i ten Radeon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 to inna plyte główną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 to inna plyte główną ? http://www.allegro.pl/item411150476_gigaby...li_am2_f_v.html co takiego..nie patrz na sli...płytka ma niezłe oc i jest dosc bogata. Jeżeli już chcesz bardzo tanio: http://www.allegro.pl/item408241730_gigaby...50_box_f_v.html Mam ją i za taka cene naprawde... u mnie robi htt 330 stable... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 dzieki za odpowiedzi chlopaki , jak uzbieram kase to pomysle o nowych czeciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) nie rozumiem co macie do tej konkretnej plyty ASRocka. Ja na niej krece mojego p4 3.0GHz na 4.0GHz i dziala stabilnie. Jasne, szal pal to to nie jest, ale: 1) obsluguje DDR1 i DDR2, po 2 gniazda na kazde (ale nie obydwa typy na raz!) 2) procki od bodajze celerona po 4core 3) dwa sloty na grafike, AGPx8 (pelne) oraz PCI-E x4 (niestety niepelne) z mozliwoscia JEDNOCZESNEGO obslugiwania OBYDWU kart graficznych 4) obsluguje dyski ATA i SATA (II) Czego wiecej chcecie od przejsciowki? Jasne, FSB male, DDR2 chodzi max. na 667MHz, PCI-E wolniejsze... Ale ta plyta glowna jest wlasnie dla takich ludzi jak mefisto21. Procka takiego jak np. moj dostanie za smieszne pieniadze, grafika mu zostaje, jak sie uprze to pamieci tez pojda bez wymiany. No i cena - ok. 170zl... Wszystkich flejmujacych ASRocka prosze o wstrzymanie sie od komentarzy jesli nie mieli i nie przetestowali tej plyty glownej przez conajmniej pol roku. U mnie od ponad roku smiga bez najmniejszych zarzutow. Z jedym sie musze zgodzic odnosnie poprzednikow: zasilaz NATYCHMIAST do wymiany bo NIE JEST TO ZASILACZ A PRODUKT ZASILACZOPODOBNY! Jak jedziesz po kosztach to kup polecany wyzej model Modecom MC-350W (znajdziesz i za 80-90zl), jak chcesz miec fajniejszy zasilacz to do dzialu 'zasilacze i obudowy' i czytac poradnik Svende. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja Do AsRocka nic nie mam...przeciwnie miałem na s754 siostrze złożyłem na am2 i nie widzę problemów poza tym ze nie można podniesć vcore dla proca... o raz właśnie tutaj pci-e x4 Jego wybór najpierw niech kase zbierze. Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryfmz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ja miałem, nawet jeszcze mam w pudełku 4coredual-sata2 i chwalę sobie tą płytę. DC E2180(2GHz) kręcił sie na 2.66GHz. Dokładna konfiguracja wyglądała tak: Płyta: 4coredual-sata2 Proc: DC E2180 wykręcony na 2.6GHz RAM: 2x1GB Kingston DDR Grafa: 7600gs na agp Dyski: 80GB na ata-systemowy, 250 na sata Wszystko chodziło stabilnie(net peeker robil bsoda). Niestety płyta nie chciał pociągnąć 8800gs na pcie. Z 6600gt na pcie nie miała problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 na necie jest masa nieoficjalnych BIOSów pod AsRock'a 4coredual na różne karte graficzne pod PCI-E ja znalazłem nawet dla Radka 4850 (2.02) więc pewnie dla 8800gs też by sie znalazł :) jak u mnie chodzi - widać. Wydajność zadowalająca. Mogę pociągnąć pamięci wyżej, ale wtedy wskakuje CR na 2T i robi sie słabiej, podnoszenie napięć na pamięciach też g***o daje i nie mogę zrobic 800MHz przy CL4, więc trzymam jak jest i daję radę mam nadzieję, że za ok 3 tygodnie moja Mobo bedzie na sprzedaż ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...