brainiak Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 chce wymienić niewielkim kosztem vga. obecnie mam podkręconą 7600 gs od galaxy podłączoną do dwuletniego tagana 380w. oprócz tego c2d e6300 na asusie p5b, 2gb ramu i pare innych pożeraczy prądu (5x usb, sound blastera). wydaje się, że radeon 3850 powinien spokojnie działać na tym taganie, tak przynajmniej twierdzi ten kalkulator przy uwzględnieniu system load na 90% i capacitor aging na 30% zwrócił mi 369W. tyle teorii, być może ktoś ma jakieś doświadczenie praktyczne z podobną konfiguracją tudzież zasilaczem, lub ma jakieś uwagi/zastrzeżenia co do owego kalkulatora. ew. proszę o inne propozycje karty która zastąpi moją 7600gs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja nie korzystam z kalkulatorów ale z praktyki mogę ci powiedzieć że powinno pociągnąć. U mego kumpla taka karta i c2d e6750 podkręcone na 3,0 GHz zasilane jest rocznym modecomem MC-350. Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez benq2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Spokojnie pociągnie, nie masz się co martwić. Co do grafy to zależy za ile i z jaką ilością pamięci. Bo może lepiej byłoby zainwestowaćw 9600GSO 768MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...