Pietia(lania) Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 jak w temacie a teraz zalozenia : - ATA - CISZA - pojemnosc 120 - 160 giga ( moze byc mniej ) co poradzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Seagate Momentus - niesłyszalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Miałem Seagate Momentus 5400.2 i był cichy, teraz mam Hitachi Travelstar i jest porównywalny pod względem głośności czyt. oba są niesłyszalne w SQD 2.5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 mam mentusa .. i [gluteus maximus] glosny jest ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 To chyba cos z nim nie tak, mialem Momentusy 5400.3 w 3 roznych laptopach i w kazdym z nich dysk po prostu milczal. Nie twierdze, ze nie ma innych rownie cichych, ale z dyskow z ktorymi mialem stycznosc to Seagate jest bezkonkurencyjny. 5400.3 to zapis prostopadly wiec moze to ma znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 wiesz na poczatku tez go nie slyszalem ... ogolnie dysk to wlasnie mientowka 3 : ST9160821AS ktora siedzi w dell vostro 1500 i dla porownania 40 samsunga ( wlasnie ta ktora chce wymienic bo ma bada ) jest sporo cichsza ... moze to wina "wyciszenia " samego laptopa ps.nie twierdze ze jest jakos przerazajaco glosny ale w nocy przy absolutnej ciszy jest slyszalny szum ps2. @puma powiedz mi czy do podlaczenia 2,5' dysku sata do stacjonarki trzeba jakas przejsciuwke jak jest w przypadku 2,5' ata ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Jak ci za głośny Momentus no to tylko ci SSD zostaje. Przez łapy przewineły mi się już chyba dyski wszystkich większych producentów i nie znalazłem żadnego cichszego modelu od Seagate Momentusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ps2. @puma powiedz mi czy do podlaczenia 2,5' dysku sata do stacjonarki trzeba jakas przejsciuwke jak jest w przypadku 2,5' ata ?Nie, dysk podłącza się identycznie jak 3,5" SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...