meehoweck Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Jak w nazwie. DO niedawna byłem przekonany, że wezmę LG. 30 Dni gwary na pixele, parametry te same i w dodatku taniej, lecz: Ten LG jest super tylko jedno ale :/ InputLag na poziomie 18-20ms Dyskwalifikuje ten monitor w szybkich grach FPP typu CS czy BF2 , poprostu zanim zobaczysz goscia i strzelisz on juz bedzie w innym miejscu czysz goscia i strzelisz on juz bedzie w innym miejscu Więc moje pytanie brzmi: Który z w/w monitorów jest lepiej wykonany i bardziej nadaje się do gry w nowe, szybkie tytuły? (Crysis, UT3, Stalker Clear Sky etc.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 a jaką gotówką dysponujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ~700zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Bierz LG, sam go mam i jakoś nie czuje różnicy w grach po przejściu z CRT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 właśnie owy Lg ma jednego z mniejszych input lagów wśród monitorów w tej cenie, a i sam lag powinien w nim wynosić około 10ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 No osobiście jestem po stronie LG, jednak zacytowany przeze mnie post bardzo mnie zmartwił. A jak z gwarancją na martwe pixele w ptzypadku Asus'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Pragnę zauważyć, że ten post pisany był na podstawie testów internetowych, przez osobę która nie miała tego monitora w rękach. Gram (grałem?) sporo w counter strike'a i nie narzekam na laga. A cena tego monitora spadła do tak śmiesznej, że nic tylko brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 OK, więc chyba pozostanę przy LG. A drugie pytanko, z troszeczkę innej beczki: 8800GTS czy HD4850? Wiem, że wałkowane było już kilka razy, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 obie karty są dobre, jednak lepszym wyborem w tym momencie wydaje się HD4850 i raczej większość osób na forum Ci go poleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Niby tak, lecz w teście na Egiełdzie, w któym porównywany jest w/w Radeon do GeForce 8800GT, GTS i 9800GTX widać wyraźnie, że 8800GTS ma przewagę w wielu grach. Więc dlaczego tak często polecany jest Radeon? Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez PonuryMurzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Egielda jest pro NV i pro INTEL ;). Na tym forum wejdź w tematy o kartach graf i o HD4850/70, tam sa linki do testów zagranicznych. Cała naga prawda;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Testy na egieldzie są dobrze przeprowadzane, ale zawsze czytając je ma się wrażenie że są sponsorowane przez NV. Nawet gdyby radek bił 98GTX na łeb to by mieli jakieś ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...