Skocz do zawartości
qtch

Chlodnica/nagrzewnica

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie po poxilinie cieklo, ale u mnie kolanko mialo ciezko zlapac resztke tego, co zostalo po kroccach. Zdecydowanie lepiej sprawuje sie poxipol.

Kolanko wybierz taczej tak, zeby wchodzilo Ci na koncowke ucietego krocca (po co tworzyc opory malym kolankiem) - 18'stka powinna byc OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie prawie OT: jakie znacie chłodnice o wymiarach 500x500xXX (duuuuuże :D ) .. oczywista miedziane ??? Planuję dać ją jako ściankę w obudowie (izolowaną od kompa :roll: ) , pasywną (bez wiatraków).

PS: I będzie WC przenośne :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ja wiem czy przenośne WC? Chyba, żeś tragarz z zawodu, zamiłowania i powołania :>

Pomysł na następny topic: "Joł joł joł, szukam kogoś, kto wygryzie mi w budzie dziurę, wstawi światełko, szybkę i jeszcze wydrapie na niej pokemona. I żeby wszystko wyglądało oryginalnie i żeby nikt tak nie miał jak ja. Najlepiej żeby ktoś to zrobił jak będę spał, tylko żeby nie hałasował i posprzątał po sobie. Dam cwaj ojro."

Zarastacie :>

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie prawie OT: jakie znacie chłodnice o wymiarach 500x500xXX (duuuuuże :D ) .. oczywista miedziane ??? Planuję dać ją jako ściankę w obudowie (izolowaną od kompa :roll:  ) , pasywną (bez wiatraków).

PS: I będzie WC przenośne  :twisted:

AlBundy ma nagrzenice od PKS'u... właśnie nie pamiętam, czy na oc-serwis dawał zdjęcia... :?

Popytaj go o szczegóły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem :D Dokładnie to czego mi potrzeba (no prawie - za mała będą potrzbne dwie :wink: )

Dołączona grafika

http://www.coolcasegallery.net/ccg/viewcas...e.php?cid=00678

http://www.cooling-store.de/csshop/index.php

395 x 134 x 43 mm, średnica 10mm (ktoś wie jaka ?? Ach ten niemiecki :evil: ), waga 2,3kg

O TO MÓJ CEL:

http://www.coolcasegallery.net/ccg/images/00678/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak szczerze, to przy dużych chłodnicach to nie jest to tak istotne czy to miedź czy alu. A przy pasywnych - to wcale. Szykość dostarczania ciepła w pasywnych alu jest więcej niż wystarczająca.

Z tym twoim zdjęciem - to wypas ale niestety tylko drobna część jest użyta (brzegi). O wiele lepiej byłoby na przykład zamonotwać to zamiast ścianki w obudowie + jakiś wypełniacz i dać wiatraczki dmuchające do środka.

Ewentualnie - na podstawki rzucić poziomo...

Z tym miedzianym cackiem co masz zdjęcia - 70E to trochę dużo, chyba że masz kasy w brud.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow:Ven0m właśnie tak mam zamiar zrobić (pisałem o tym w wcześniejszym poście) radiatoro-ścianką izolowana np: styropianem z alufolią, a chłodnicy za 70E (!!!! 8O jaja se robią !!! i to x2 bo jedna to za mało na ścianke) to nie kupię, chyba zrobię własną z rurki miedzianej 15/17 i finy z blachy alu ok 0,2 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi