Lukas20 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 U mnie po poxilinie cieklo, ale u mnie kolanko mialo ciezko zlapac resztke tego, co zostalo po kroccach. Zdecydowanie lepiej sprawuje sie poxipol. Kolanko wybierz taczej tak, zeby wchodzilo Ci na koncowke ucietego krocca (po co tworzyc opory malym kolankiem) - 18'stka powinna byc OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Pytanie prawie OT: jakie znacie chłodnice o wymiarach 500x500xXX (duuuuuże :D ) .. oczywista miedziane ??? Planuję dać ją jako ściankę w obudowie (izolowaną od kompa :roll: ) , pasywną (bez wiatraków). PS: I będzie WC przenośne :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Poszukaj, bo byly fotki (dawal ktos link do niemieckiej strony, mozna bylo ja nawet kupic przez neta). Rozejrzyj sie za chlodnicami od tirow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Bo ja wiem czy przenośne WC? Chyba, żeś tragarz z zawodu, zamiłowania i powołania :> Pomysł na następny topic: "Joł joł joł, szukam kogoś, kto wygryzie mi w budzie dziurę, wstawi światełko, szybkę i jeszcze wydrapie na niej pokemona. I żeby wszystko wyglądało oryginalnie i żeby nikt tak nie miał jak ja. Najlepiej żeby ktoś to zrobił jak będę spał, tylko żeby nie hałasował i posprzątał po sobie. Dam cwaj ojro." Zarastacie :> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Pytanie prawie OT: jakie znacie chłodnice o wymiarach 500x500xXX (duuuuuże :D ) .. oczywista miedziane ??? Planuję dać ją jako ściankę w obudowie (izolowaną od kompa :roll: ) , pasywną (bez wiatraków). PS: I będzie WC przenośne :twisted: AlBundy ma nagrzenice od PKS'u... właśnie nie pamiętam, czy na oc-serwis dawał zdjęcia... :? Popytaj go o szczegóły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Znalazłem :D Dokładnie to czego mi potrzeba (no prawie - za mała będą potrzbne dwie :wink: ) http://www.coolcasegallery.net/ccg/viewcas...e.php?cid=00678 http://www.cooling-store.de/csshop/index.php 395 x 134 x 43 mm, średnica 10mm (ktoś wie jaka ?? Ach ten niemiecki :evil: ), waga 2,3kg O TO MÓJ CEL: http://www.coolcasegallery.net/ccg/images/00678/1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Dokladnie o to mi chodzilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 poldek jest wystrczający Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 poldek jest wystrczający model :?: rok :?: bo nagrzewnic (i chlodnic tez) pare rodzajow - glownie roznia sie materialem z ktorego wykonane :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Tak szczerze, to przy dużych chłodnicach to nie jest to tak istotne czy to miedź czy alu. A przy pasywnych - to wcale. Szykość dostarczania ciepła w pasywnych alu jest więcej niż wystarczająca. Z tym twoim zdjęciem - to wypas ale niestety tylko drobna część jest użyta (brzegi). O wiele lepiej byłoby na przykład zamonotwać to zamiast ścianki w obudowie + jakiś wypełniacz i dać wiatraczki dmuchające do środka. Ewentualnie - na podstawki rzucić poziomo... Z tym miedzianym cackiem co masz zdjęcia - 70E to trochę dużo, chyba że masz kasy w brud. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 wiem lukas maielm z 8 ich i wszystkie były identyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 :arrow:Ven0m właśnie tak mam zamiar zrobić (pisałem o tym w wcześniejszym poście) radiatoro-ścianką izolowana np: styropianem z alufolią, a chłodnicy za 70E (!!!! 8O jaja se robią !!! i to x2 bo jedna to za mało na ścianke) to nie kupię, chyba zrobię własną z rurki miedzianej 15/17 i finy z blachy alu ok 0,2 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...