Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

a co powiecie na test tych 3 plyt?

MSI ASRock i ECS...?

jesli sie uda to Sirius da mi do testow te trzy plyty +athlonika 1700B0

Oooo...to byloby to co tygryski lubią najbardziej :)

Ja na tego typu test porównawczy czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludziska ale robicie smaka, a ile bym dostał za to co mam w podpisie ecs k7s5a i 320 MB ram które idą na 150 a kto wie może i na 160 ale płytka jużnie wytrzymuje

właśnie zbieram na nową płytę do skrbonki:)

przewidywana zmiana po wakacji ale jak bym tą dopadł przed wakacjami to by było zajebiście

tylko za to co teraz mam to góra 200-250 zeta no a jakieś dobra ddr333 to z 180 zeta

no ale trudno poczekamy pare mięsięcy i zobaczymy może ktoś wtedy też wyda taką dupertanią płytę z takimi możliwościami o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to co mam i się cieszę

ale czuję że mój a1600 poszedłby spoko na fsb 166 aż się o to prosi ale wtedy koło 50-55 st c bo teraz mam koło 43-44 bez stresu i prawie tyle samo w stresie bo wiatraki pędzą,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to co mam i się cieszę

ale czuję że mój a1600 poszedłby spoko na fsb 166 aż się o to prosi ale wtedy koło 50-55 st c bo teraz mam koło 43-44 bez stresu i prawie tyle samo w stresie bo wiatraki pędzą,

Widzieliście - w Komputroniku przyszły dzisiaj i już ich prawie ni ma :( Cena spadła o 2 zyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche mnie martwi brak jakiejs fajnej recki tego cuda na polskich serwisach, powinni sie zabijac zeby przetestowac te plytke.... no chyba ze cos ostatnio przeoczylem ale nie ogladam kronik policyjnych :)

inna sprawa to ze to jednak jest ecs i imho brak mnoznikow >12.5 w plycie ktora wychodzi teraz i ma starczyc na pozniej jest sporym -

jak to ecs, na niejednym polu rewelacja ale zawsze gdzies dadza d...

chyba ze sie myle a wtedy odszczekam te slowa :)

PS. Niech ktos zabierze odemnie moja mobo+ram za 170 pln! PLEASE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

recki polskiej niema - jescze!

jesli pujdzie po mojej mysli to bedzie test 3 plyt glownych na tym SiS'ie! ale musicie poczekac.. bo najwczesniej test pierwszej z nich bedzie za tydzien. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze to opłaca się sprzedać K7S5A + riva Vanta 16MB za 270zł (bo za tyle mam kupca). Tylko wciąż sie waczam między Tym ECSem/MSI a czymś na NF2 np. Epox/Abit/Solek. Tylko że troche szkoda mi kasy. Ale płyta będzie mi musiała starczyć na jakieś 2-3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolesia na uczelni który kompletnie sie niezna :twisted: a ja będę dobry kolega i mu złoże kompa za free pod warunkiem że on kupi odemnie tą płytkę. A do tego wsadze mu: A1000; 128DDR i WD 20GB ale ta części już nie odemnie. W sumie komp go wyjdzie koło 800 kompletny. A ta rivka jest Creativa. Wiem świna jestem ale on napewno nie będzie kcił ani grał, a do WORDa i czasami DivXa to i tak aż nadto. A mi się nowa płytka przyda. :twisted:

A jak na moje warunki (opole) to może: D1000 -do 100zł; K7S5A=150-170zł(130dają w każdym sklepie jak jest stabilna); a rivka ? do80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh....i tu ja tez mam dylemat. Sprzedajac to co mam w podpisie (plyta i pamiec SDRAM) i tak musiałbym dołozyc ponad 300 zł...mogłbym kupic mniej RAM ale jakos nie usmiecha mi sie przechodzic z 512 (co prawda SDRAM) na 256 DDR :( I co tu kurcze czynic.

Za płyte na KT133A i 512 PC 133 Kingston dostałbym moze ze 350-400 zł

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pytanie co do nowego nieoficjalnego biosu (procz tego ze nie trzeba go instalowac :P) to czy moglby kots rzucic linkiem/napisac jakie zmiany wprowadza? Glownie chodzi mi o Vcore procka...

SORRY JESLI ktos juz to pisal ale nie cche mi sie przegladac 5 stron :/. Z gory BIG THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...