Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

tomboy ---> swietnie dobralessobie awatarka do swoich wypowiedzi, Larry zawsze robil na mnie podobne wrazenie :D

hehe very funny :?

Znalazlem pare postow z ktorych wynika ze ma w biosie zmiane mnoznika.

Apropo powiekszania watku niewiele wartymi wypowiedziami, to zamiast odpowiedziec mi na pytanie to napisaliscie 3 nic nie wnoszace posty :twisted:

hmmm wydaje mi sie ze to ty piszesz posty ktore nic nie wnosza do tematu jezeli bylo to mowione wiele razy w tym topicu poprostu nie chce ci sie czytac 25 stron :P :P

pozdr :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mialem ten bios 2 dni temu wersje beta i nic on nie wnosil nawet nie bylo mozliwosci zmiany agp/pci i po kazdym uruchomieniu sie resetowal tak wiec nie polecam go :( :( no chyba ze to nie jest juz beta ale i tak to nic nie zmienia bo ja chce sobie smigac na fsb200 tak wiec bez zmiany agp to nie przejdzie :P :P

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodalem nowego biosa (troche pozno ale to ostatnie dni przed sesja)

moje spostrzezenia sa takie ze nie rozni sie on niczym od oficjalnego

testow jeszcze nie robilem nie mam czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xander .. zassalem manula w *pdf'ie... plytka wspiera 133/166 magistrale.. jakimi prawami rzadzi sie bartek *u wi.. ;] Btw.. olej bartosza kupisz se oktium 9 chlodzonego cieklym azotem. Dobrze jest na poczciwym antku.

Gadalem dzisiaj z dostawca... plytka +5zl w gore. ( Jakies sciemy cisnal ze $ i E kurs zmienily :D )

Bierzemy czy nie bo mie juz tu ssie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dotarł do mnie Fortronik fsp300-60gtp. Zasiłka cudo, ciężka i porządna. Juz sie nie moge doczekac jak do domku przyjade z pracy i go zamontuje. Mam nadzieje ze to moj ostatni zasilacz bo ostatnie 3.... swiec panie nad ich duszami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wreszcie ja mam w "rencach" to cudo :D

nowy bloczek już czeka 8) wieczorkiem jak zmontuje podziele się wrażeniami

jak będzie lepszy wynik niż na moim kompie to wcisne go bratu a sam wezmę tego :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kisio, storm --> chlopaki, kupujcie to chlodzenie ja nazbieralem kase, niepotzrebnie naczytalem sie na forum, zamulilo mi mozg do reszty i teraz jak nie licze zestawow to nie moge sie zmiescic ponizej 270 pln i to bez nagrzewnicy.... innymi slowy forum szkodzi! :)

chba walnalem sobie za duzo sprzecznych info w takim krotkim czasie.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. dostalem odpowiedz z komputronika, mozna sprzedawac czytniki, w razie czego gwarancja bedzie uznawana a w razie wymiany mobo dostaniemy bez czytnika.

Mozna tez wymienec chlodzenie nb ale lepei zachowac oryginalne zeby w razie czego przywrocic stan z sprzed modyfikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą ukazał sie o/c biosik do tej płytki ze stajni Cheepoman-a.

Oto zmiany :

Based on ECS 030127

Release notes:

- Adjust timing for stability and compatibility ;)

- FSB programming range extended from 133-200 MHz to 133-233MHz

- PCI/AGP clock selection added. Available settings are

33/66 MHz

34/68 MHz

35/70 MHz

36/72 MHz

37/74 MHz

38.5/77 MHz

40/80 MHz

- Full screen logo can be enabled/disabled via bios menu

- A few hidden bios options have been enabled with amibcp. Please notice that none of these settings have been fixed or reprogrammed at all.

- PCI Latency Timer

- PCI slot #1 to #4 IRQ priority

- MPS Revision

- OnBoard MAC address load from

- Set SiS MAC address

- Power savings on ac power

- Cpu auto doze mode

- Suspend mode

- Suspend to dram type

- Standby timeout

- Dram to disk auto timeout

- Display timeout

- Reserved memory size

- Reserved memory address

- Onboard CIR port

- Vbat voltage reading

The default values for these settings, as well as all other settings except Quick Boot, remain the same as in the original bios.

Zaraz biorę się do testowania .

:D :D :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze 1 pytanko... zna ktos jakiego linka do opisu tego cztynika? musze wiedziec co usiluje sprzedac :)

uwazaj ze sprzedaza, bo ja sprzedalem go na allegro i kolesiowi czytnik nie chcial dzialac, wywalalo mu ciagle, ze plyta glowna jest nieodpowiednia czy jakos tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...