Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

MAm takie małe pytanko do tych którzy mają ustawienia 10x200 jakie macie napięcia na ramach i na procku wszystko na max? czyli te 5% i 3,5%? I jaką macie tem systemu(chipsetu) bardzo mi to potrzebne.

Dzięki z góry.

POZDRAWIAM ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB ---> ja nawet przy ustawieniu 11x166 mam za duzo temp chipsetu dlatego bede sie awil w wc i jak braknie kasy to najwyzej najpierw kubie bloczki na cpu i nb a grafika moze poczekac... teraz mam w pokoju 28 st C i temp nb39/cpu40.... ten upal wykonczy mnie i kompa ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark_B--> ja mam takie ustawienia cpu +1% mem +2,7% najwyzsze timingi temperaturka na cpu idle 42-43 stres 47-48 :P :P

John_doe--> znalezc bylo bardzo prosto wystarczylo wejsc na stronke www.ecsusa.com i tam w wyszukiwarce wpisac card reader i włala ehehhe wszystko bylo od koloru do wyborutych czytnikow :P

pozdr :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sprawa sie wyjasnila :

http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimat...c;f=35;t=002643

Dla wszystkich co kuleja z jezykami :

"The L7S7A2 boards without the CNR modem slot are not capable of monitoring the +12 +3.3 and +5 volt rails,V-Core is monitored..."

na nasze :

"L7S7A2 bez CNR modemu nie są zdolne do monitorowania +12 +3.3 i +5 wolt ,V-Core jest monitorowany"

Wrr.. zmiana taktyki z reklamacji z uszkodzenia na zwrot lub wymiane na wersje z CNR'em .

Musze pisac "uwazajcie " ?:)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde to nie wiem co jest bo ja mam temp 37-38 chipsetu i mi po jakimś czasie komp poprostu staje i nei wiem co jest procek ma 33 sotpnie na WC ustawiłem teraz napięcia jak macie i ciekawe co to będzie, ale wydaje mi się że na procka będzie za mało niew iem czy nie będzie się resetował, nei wiem co wysiada, w sumie chłodzenie mam dobre, 2 wiatraki wywiewają i jeden z boku wwiewa prosto na chipset to nie wiem co jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwolilem sobie na odrobine szalenstwa :

Dołączona grafika

LEGENDA :

- czerwony - braki /wady/ itp ( com,cnr, fan, incd1)

- zielony - zalety (? :) ) dziurki wokol chipow

- zolty - info o plycie V.1.1 :)

mysle ze nastepnym kupujacym przyda obraz jak wyglada "kulawy" ecs.

Zwroccie uwage na radiator - klejony a nie przyczepiany na koleczki. Stare wersje plyt KV, KS itp mialy takowy radiator . Kufa co oni znalezli wagon starych radiatorow czy jak ?:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm--> no to faktycznie dalem ciala :) jeszcze raz dzieki za cierpliwosc i info :)

DarkB --> mzoliwosci jest tak duzo ze zacznie chyba ciezko bedzie ci pomoc.. to moze byc od za slabego procka do oc po slaby zaislacz... oczywiscie przy fsb walnales agp 77mhz?

Wiele by powiedzialo o wszystkim chlodzenie chipsetu wc wtedy byloby jasniej... Moze rozwaz jeszcze zmodowanie napiec na chipsecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrcze kupował ktoś tą płytę ostatnio w komputroniku ?? ja sobie zamówiłem ale z tego co tu czytam to mnie strach obleciał !! Sikam na cnr i nawet brak tego drugiego coma przeboleję, radiatory sam sobie pozakładam od starych pentiumów, ale puszkę z czytnikami i lana to kurdę chcę !! Jak ktoś kupował to niech powie co dostał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexiak---> przez chwile (w czasie wczytywania obrazka) z powodu tego radiatorka myslalem ze pokazujesz k7s5a :) pewnie zostalo im poltony radiatorkow z oddanych, kopnietych plyt.

rzeczywiscie niezle okaleczyli tego ecs-a...

jesli chodzi o informacje.. ja tez mam tylko 2 wejscia na fany a w instrukcji widnieje info o 3 (pozostal po nim slad na pcb). A fajnie podlaczyloby sie wiatrak od frontu...

teraz tylko ciekawe czy wszytskie nowe l7s7a2 beda tak wygladac czy to tylko jakas uboga seria? na razie wstrzymam sie z polecaniem tej mobo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rabbi...

1. nie sikaj na cnra !! wersje bez cnra NIE MONITORUJA NAPIEC I TEMPERATUR !!

2. MUSZA ci sprzedac w" CALOSCI " ( razem z czytnikiem ) . Do czego to qrwa doszlo.. za chwile beda sprzedawac monitory bez kineskopow ! . Czytnik jest integralna czescia plyty! tak samo jak ta tylnia blaszka czy tasma do hdd! Fakt ze komus ( sory nie pamietam nicka ) przyslali bez czytnika.. to tylko dlatego ze reklamowal oddajac SAMA MOBOSKE, wiec automatem odeslali tylko plyte :) Wczytaj sie w posty :)

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos moze mierzyl odleglosc miedzy otworami przy NB, bo kupilem blok na chipset (bloki.republika.pl) i teraz sie zastanawiam czy bedzie pasowal... :? (zapinka do tego bloku ma otwory w odleglosci 5,2cm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na mysli ten wiekszy, z pomaranczowym radiatorem

to chyba NB? :wink:

w sumie to juz zaplacilem za zamowienie, ale bylbym bardzo wdzieczny gdybys to dzis zmierzyl, ba ja nie mam czasu rozbierac dzis komputera, a bez tego to troche trudno to wymierzyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm--> no to faktycznie dalem ciala :) jeszcze raz dzieki za cierpliwosc i info :)

DarkB --> mzoliwosci jest tak duzo ze zacznie chyba ciezko bedzie ci pomoc.. to moze byc od za slabego procka do oc po slaby zaislacz... oczywiscie przy fsb walnales agp 77mhz?

Wiele by powiedzialo o wszystkim chlodzenie chipsetu wc wtedy byloby jasniej... Moze rozwaz jeszcze zmodowanie napiec na chipsecie :)

John_doe--> spoko nie ma sprawy przy okazji tez mi sie to moze przydac :P :P

DarkB--> powiedz jakie masz napiecia i na jakim biosie lecisz a co do chipsetu to ja mam standardowy radiatorek bo zelman jeszce nie doszedl chyba jutro dopiero bede go mial i temp mam takie jak ty ale jak jest tak cieplo to wlanczam sobie dodatkowy wiatraczek wiejacy na grafe i chipset i wtedy mam 32-33 stopnie :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecia dałem teraz 1% na procka 2,7% na ramy biosa mam MOD23313 agp dałem na 77 i nie wiem teraz mam na chipsecie 37 stopni, czasami np: po 1 całym dniu wisa, i nei mam pojęcia czemu.Napiecia dałem teraz 1% na procka 2,7% na ramy biosa mam MOD23313 agp dałem na 77 i nie wiem teraz mam na chipsecie 37 stopni, czasami np: po 1 całym dniu wisa, i nei mam pojęcia czemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecia dałem teraz 1% na procka 2,7% na ramy biosa mam  MOD23313 agp dałem na 77 i nie wiem teraz mam na chipsecie 37 stopni, czasami np: po 1 całym dniu wisa, i nei mam pojęcia czemu.Napiecia dałem teraz 1% na procka 2,7% na ramy biosa mam  MOD23313 agp dałem na 77 i nie wiem teraz mam na chipsecie 37 stopni, czasami np: po 1 całym dniu wisa, i nei mam pojęcia czemu.

hmm chodzilo mi o napiecia z biosu a ja smigam sobie na biosiku MOD23219 najlepszy jaki do tej pory wyszedl i nie zaniza wydajnosci pamieci :P :P a agp rozumiem ze masz na 77MHz bo od tego tez duzo zalezy daje to stabilnosc przy fsb200 :P

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

halo..

oto wymiary :

- proc

- krotki bok - 39 mm

- dlugi bok - 68 mm

-przekatna - 75 mm

-chip polnoc (?) ten "zloty" :) - 60 mm

-chip poludniowy SIS963 - 49 mm

wymiary w tolerancji +/- 1,5mm ( mierzone suwmiarka - odleglosci do srodkow otworow)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecia dałem teraz 1% na procka 2,7% na ramy biosa mam  MOD23313 agp dałem na 77 i nie wiem teraz mam na chipsecie 37 stopni, czasami np: po 1 całym dniu wisa, i nei mam pojęcia czemu.Napiecia dałem teraz 1% na procka 2,7% na ramy biosa mam  MOD23313 agp dałem na 77 i nie wiem teraz mam na chipsecie 37 stopni, czasami np: po 1 całym dniu wisa, i nei mam pojęcia czemu.

hmm chodzilo mi o napiecia z biosu a ja smigam sobie na biosiku MOD23219 najlepszy jaki do tej pory wyszedl i nie zaniza wydajnosci pamieci :P :P a agp rozumiem ze masz na 77MHz bo od tego tez duzo zalezy daje to stabilnosc przy fsb200 :P

Zaraz kukne na napięcia to napisze, a podaj mi linka tam gdzie jest ten bios, moze cos to da, a czym się różni ten mój od tego co Ty masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz kukne na napięcia to napisze, a podaj mi linka tam gdzie jest ten bios, moze cos to da, a czym się różni ten mój od tego co Ty masz?

hmmm na tym co ty masz zaliczylem kilka zwisow a na tym co mam teraz jest oko i nie zaniza wydajnosci pamiatek no i wydaje mi sie ze jest wieksza stabilnosc tu masz linka

http://520048665308-0001.bei.t-online.de/MOD23219.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No staje mi poprostu win, blue screen nie wyskakują, zmieniłem tego biosa, a ramy raczej nie mogą nie wyrabiać mam Twinmosy 400 i chodzą na 400 :)

i co dalej masz frezzzzzz i podaj jeszce te napiecia :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej miałem dałem cl z 2 na 2,5 i naraize jest ok, zobaczymy,

Napięcia:

Procek 1,632

Ramy 2,656

Troszke spadła wydajność ramów jak dałem cl 2,5 ale trudno wole żeby chodził stabilnie niż takie wisy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...