Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest maksymalny mnożnik na tej płycie ECS'a? Zastanawiam sie nad jej zakupem ale potrzebuje wysokiego mnoznika bo mam pamiatki 266, a chcial bym pokrecic troche mojego Athlona 1700+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

max mozesz ustawic mnoznik 12.5 ale jak chcesz pokombinowac i uzyskac wyzsze mnozniki to zajzyj na podkrecanie tam jest przyklejony topic mnoznik <12.5 :P :P

ogolnie polecam ci te plytke jest swietna i niedroga :P :P

pozdr :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanko, czy procek taki jak mam w podpisie dostaje mocniej po [gluteus maximus] jak dam go 10x200 czy np: 12,5x166?

Bo się zastanawiam bo chce dać synchro ramy i procka ale neiw iem czy nie za bardzo dostanie w kość.

Pozdrawiam ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB dlaczego ma bardzie dostac w dupe na 10x200 niz na 12,5x166 przeciez w tym pierwszym przypadku masz nizsze taktowanie proca (2001Mhz) a zreszta ty masz WC a chyba to wszystko zalezy od temperatury przynajmniej tak mi sie wydaje :P

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem tak sie zastanawiam bo w sumie on jest na fsb 133 a nie 200, mialem jak narazie 11,5x166 i zmienilem na 10x200 i nie wiem czy nie za bardzo sie forsuje:) ale chyb masz racje, mam Wc to jest git, aha jeszcze jedno ta temp w biosie na tej płycie to jedne jest tem systemu a druga procka, ale gdzie on mierzy ta systemu a gdzie procka? Mierzy samego procka czyli czujnik w samym procku czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem tak sie zastanawiam bo w sumie on jest na fsb 133 a nie 200, mialem jak narazie 11,5x166 i zmienilem na 10x200 i nie wiem czy nie za bardzo sie forsuje:) ale chyb masz racje, mam Wc to jest git, aha jeszcze jedno ta temp w biosie na tej płycie to jedne jest tem systemu a druga procka, ale gdzie on mierzy ta systemu a gdzie procka? Mierzy samego procka czyli czujnik w samym procku czy jak?

oyuz to na plycie masz czujniki temperetury temperatura plyty miezona jest z chipsetu czyli z mostka dokladnie nie wiem gdzie sie znajduja te czujniki :P :P

a i jeszce pytanko duzo dal ten zelmanik bo widze ze teraz masz stabilnie 10x200????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dżizys ale wczoraj ZonKa załapałęm..

komp mi sie zawiesil.

potem przy wejsciu do windy..

potem sie wogole nie chcial wlaczyc..

potem sie w biosie zawiesil (!!) .. i znowu nie chcial wstać..

już myslałęm ze coś mi umiera..

okazało sie że sie drutmod poluzowal..

uff..

no ale nie chcialo mi sie go na nowo zakladac i teraz znowu na standard napieciu jade.. a niedtety 12,5*150 to chyba max stabilnosci na tym napieciu u mnie :(

ale przy okazji sobie zalmanka na NB założyłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też bym chętnie się dowiedział czy da się jakoś i naczej durona puścić niż przez zmianę mnożnika. jak liczyłem to kupię pamięci DDR 333 więc wypadałoby synchro zrobić na fsb 166. więc duronowi musiałbym dać mnożnik 5*166=830 lub 5.5*166=913 bo na 6*166 to by wyszedł 1 GHz i musiałbym podnieść napięcie do 1.75 czyli drut mod a tego nie chcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oyuz to na plycie masz czujniki temperetury temperatura plyty miezona jest z chipsetu czyli z mostka dokladnie nie wiem gdzie sie znajduja te czujniki :P :P

a i jeszce pytanko duzo dal ten zelmanik bo widze ze teraz masz stabilnie 10x200????

Otóż kupiłem tego zalmanka no i działa stabilnie na fsb 200 mnoznik 10 zobacze moze 10,5 albo 11 ale nie wiem czy za niskie napiecie nie będzie,ale jest dobrze a ten orginalny z północnego chipsetu dałem na południowy bo też się strasznie grzeje.

Jeszcze mi powiedz jak miezy temp procka ta płyta bo wydaje mi się że mam za małą temp, i nei wiem czy cos nie ejst skopane bo mam teraz 35 stopni jak jest 10x200 no fakt to moje WC jest nawet dobre i spory bloczek jest to odbiera to ciepło hłodnica z wiatrakami i 4 litrowy zbiornik, jak skołuje aparat to dam fotki.

Pozdrawaim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też bym chętnie się dowiedział czy da się jakoś i naczej durona puścić niż przez zmianę mnożnika. jak liczyłem to kupię pamięci DDR 333 więc wypadałoby synchro zrobić na fsb 166. więc duronowi musiałbym dać mnożnik 5*166=830 lub 5.5*166=913 bo na 6*166 to by wyszedł 1 GHz i musiałbym podnieść napięcie do 1.75 czyli drut mod a tego nie chcę.

mozesz zamalowac mostki L7

ja w taki sposob podnioslem napiecie u siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż kupiłem tego zalmanka no i działa stabilnie na fsb 200 mnoznik 10 zobacze moze 10,5 albo 11 ale nie wiem czy za niskie napiecie nie będzie,ale jest dobrze a ten orginalny z północnego chipsetu dałem na południowy bo też się strasznie grzeje.

Jeszcze mi powiedz jak miezy temp procka ta płyta bo wydaje mi się że mam za małą temp, i nei wiem czy cos nie ejst skopane bo mam teraz 35 stopni jak jest 10x200 no fakt to moje WC jest nawet dobre i spory bloczek jest to odbiera to ciepło hłodnica z wiatrakami i 4 litrowy zbiornik, jak skołuje aparat to dam fotki.

Pozdrawaim

temperatura miezona jest na samym procku on ma w sobie czujnik wszystko jest wporzadku z twoja temperatura ja mam na boxowym collerku 41/42 idle 48 max stres przy otwartej budzie tez chcialbym miec 35 stopni :) :P ja tez zaloze sobie zelmanika :P tylko jeszce czekam na przesylke :P a na wyzszych mnoznikach bez drutmoda sie nie obejdzie tzn 10,5x200 czy 11x200 :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde panowie nie wiem o co chodzi siedze sobie siedze a tu nagle zawiesil sie cham mysle oki ale robie reset i cos takiego kiedy ruszam myszka to sie zwiesza na chwile i z glosniczka dochodzi krotki pisk qrde nie wiem o co chodzi odkrecilem chama ale dalej to samo mysle hmmmmm no dobra skoro tak to sprawdzimy czy plyta nie jest walnieta bno i odziwo po wyjeciu najpierw ramu nic cisza tzn komp odpala ale zadnych piskow co jest troche dziwne bo powinien piszczec wyciagam jeszce karte graficzna i znow komp odpala i nic zero pisku :( tak wiec na moje oko to plyte cos trafilo ale nie jestem pewien bo jezeli nie odzywa sie bios to znaczy ze albo proc albo plyta tak wiec proc chyba odpada bo normalnie laduje sie i chodzi chciaz juz sam nie wiem ??????????????

chlopaki pomocy nie sprawdzalem na innym ramie bo nie mam akurat na chacie a tak pozatym to juz pozna pora zeby leciec do kolesia :( tak wiec pomozcie :(

pozdr :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawaim

temperatura miezona jest na samym procku on ma w sobie czujnik wszystko jest wporzadku z twoja temperatura ja mam na boxowym collerku 41/42 idle 48 max stres przy otwartej budzie tez chcialbym miec 35 stopni :) :P ja tez zaloze sobie zelmanika :P tylko jeszce czekam na przesylke :P a na wyzszych mnoznikach bez drutmoda sie nie obejdzie tzn 10,5x200 czy 11x200 :P :P

Aha, bo 35 to już naprawde jak długo chodzi jest gorąco w pokoju, teraz mam 26 stopnie:)

Kumpel mi mówił że może coś być skopane bo na freonie mają po 7-10 stopni to że nie moge mieć np 25-30 na wodnym, to nei wiemw koncu, chyba czujnik w procku nie jest skopany :twisted:

POZDRAWIAM ALL :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no, darkb zaszalał objętością swojej wypowiedzi. sam cytat i to 3 kolesiów na raz, w tym siebie :)

sporo roboty z tymi mostkami no ale trzeba się rozwijać.ołówkiem mostki się poączy i na fsb 166 go puszczę, szukam już pamięci które będą chodziły na 333 CL2 (ma ktoś może na zbyciu ?)

może ustawienie 150*6=900 byłoby dobre dla mnie. nie chcę dziada podkręcać za mocno bo się grzeje. zablokowane pci/agp daje taką możliwość i wynik równy :) równe 900 :).

c ya za tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB --> troche nie kumam twoich ostatnich postow....

storm --> o kurka... masz myszke ps2? na k7s5a tak mialem i okazalo sie ze cos nie tak bylo z portem, wiec po prostu uylem przejscowki com/ps2 i dzialalo az do sprzedazy mobo... w sumie dialalo tak dobrze ze nie wymienilemtego jako wady plyty kupujacemy, ale jak narazie sie nie skarzy...

brak speakera.. dziwne, moze uszkodziles fizycznie glosnik?... u qmpla (za cholere nie wiem jak i dlaczego) podobny problem wystepowal az do zmiany zasilki (sic!)

ale z tego co zrozumialem to mobo wciaz dziala... moze wez i zrob tak: odkrec troche procka (calkowicie albo ustaw go bezpiecznie na 11x166) i porob troche testow, tj pograj w os (he he fajnie opcja;) ) pusc 3d smarka w pentli albo inaczej pokatuj procka. Jesli amsz drut moda sprawdz czy cos sie z nim nie stalo a na czas testow gozdejmij :P. Sprawdz czy nie ustawiles jakichs niezrozumialych opcji w biosie na on itd... wiecej ciezko mi teraz wykombinowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

john_doe--> nie uwirzysz co bylo przyczyna w sumie to w pewny sdesie miales racje padla mysz nigdy bym nie pomyslal ze to moze byc mysz zmienilem na inna i smiga hehehehe dziwne sa te komputery :P :P a komp dziala stabilnie jak cholera na 10x200 :P :P dru moda nie robilem bo chlodzenia dobrego nia mam jeszce :( no ale juz niedlugo :) :)

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ECS ma zmiane mnożnika w biosie? a takze vcore? Bo fsb to chyba musi miec ;)

nie chce przeklinac ale wystarczy zebys troszke poczytal ten topic

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm ---> he he to prawie trafilem ;) hm.. a moze calkowicie, sprawdzstarego gryzonia zprzejsciowka ps2/com jesli masz taka (czestao ja daja do myszek)

Ja tesh zrezygnowalem narazie z drut modaze uwagi na chlodzenie i jade sobie lekko @ 11x166 :P(zeby sie ddr 333 nie marnowal:D )

ale procek az sie prosi o wiecej.

Nier wiem jak ty ale ja z powodu problemow w wyborze (igloo2500, spire fr II, spire MF II )i z dostepnoscia wybralem zestaw wc www.bloki.republika.pl (tylko jeszcze nie wiem ktory i jaka chlodnice/nagrzewnice do tego)

Zfinalizuje zakup za jakieks 2 tygodnie a wtedy uderzam na 2,4 ghz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomboy ---> swietnie dobralessobie awatarka do swoich wypowiedzi, Larry zawsze robil na mnie podobne wrazenie :D

a jesli nie chce ci sie czytac watku zeby znalesc wazna informacje to moze nie powiekszaj go takimi niewiele wartymi wypowiedziami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomboy ---> swietnie dobralessobie awatarka do swoich wypowiedzi, Larry zawsze robil na mnie podobne wrazenie :D

hehe very funny :?

Znalazlem pare postow z ktorych wynika ze ma w biosie zmiane mnoznika.

Apropo powiekszania watku niewiele wartymi wypowiedziami, to zamiast odpowiedziec mi na pytanie to napisaliscie 3 nic nie wnoszace posty :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm ---> he he to prawie trafilem ;) hm.. a moze calkowicie, sprawdzstarego gryzonia zprzejsciowka ps2/com jesli masz taka (czestao ja daja do myszek)  

Ja tesh zrezygnowalem narazie z drut modaze uwagi na chlodzenie i jade sobie lekko @ 11x166 :P(zeby sie ddr 333 nie marnowal:D )

ale procek az sie prosi o wiecej.

Nier wiem jak ty ale ja z powodu problemow w wyborze (igloo2500, spire fr II, spire MF II )i z dostepnoscia wybralem zestaw wc www.bloki.republika.pl (tylko jeszcze nie wiem ktory i jaka chlodnice/nagrzewnice do tego)

Zfinalizuje zakup za jakieks 2 tygodnie a wtedy uderzam na 2,4 ghz :D

dokladnie z tej samej stronki bede zamawial WC :) :) grde ale bedzie jazda tylko jeszce troche trzeba dozbierac kaski ale tam jest chyba najtaniej :P :P

sprawdzalem te przejsciowke ale niestety akurat nie dostalem z mycha takowej wiec musialem sobie zalatwic jakas ale akurat z ta nie dzialalo ale najwazniejsze ze juz smiga :P nowa mycha heheh :)

DZIEKI JOHN_DOE :) :)

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...