Skocz do zawartości
saleen

Vista Czy Xp?

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra widzę ze mnie parę osób trochę poparło więcej zjechało ale co tam :) człowiek się uczy i krytykę zniesie :D. Co do tego żebym zachował swoje opinie dla siebie zamknij papę koleś. Po to wymyślono fora żeby wyrażac swoja opinie weś sobie w słowniku zobacz co oznacza forum !!!! wiec bedę pisał co mi się żywnie podoba.

Ta, a XP to 2000, a 2000 to "zmutowany" NT4...

a co może nie ?? przecież to to samo tylko z paroma udogodnieniami itp

No, każdy w domu programuje układy. Zwykłe programy x86 działają bez problemów.

ja nie mowie ze każdy to był PRZYKŁAD (może i nie udany ale chciałem pokazać o co mi chodzi)

Się kupuje markowe a nie firmy krzak... solidna firma wydaje sterowniki pod nowy system.

nie doczytało się he ?? np mam tuner tv pixel view bt 878 który swego czasu był cholernie populary (używam często) i nie nie jest to firma krzak inna nazwa to prolink

i uwierz mi nie dałem rady jej zainstalować w viscie jeżeli znasz jakiś sposób żeby ja zmusić aby działa na viscie, a jeszcze lepiej na wersji 64 to walnij na priva

ja mowie o starszym sprzęcie koleś ty myślisz, że do każdego urządzenia wydaje się sterowniki jak wspomniany wyżej bt878 nie jest już produkowany a sterowniki nie są uaktualniane od lat.

inny przykład stare aparaty fotograficzne które chodzą na port com co myślicie ze im się opłaca do dawno nieprodukowanych aparatów robić sterowniki na nowy system zapomnijcie :/

a wystarczyło tylko dać kompatybilność wstecz i problem byłby z głowy ale nieeeee po co nasz klient nie nasz pan i można go kopać w dupę i okraść

co do innych

może i ty się szybciej połapałeś w nowym officie, ale jak ktoś robił na starych office'ach długo i miał już skróty klawiszowe i pozycje różnych żeczy obcykane perfekcyjnie i przesiadł się na nowego office'a to dostawał bladej gorączki żeby cokolwiek znaleść (co nie jest na tyk zakładkach tylko poukrywane w opcjach)

tak samo z folderami odkąd pamiętam zawsze były moje dokumenty itp a tu zoonk nowe nazwy tak jakby nie mogli zostawić starych albo jak napisałem wcześniej dać nam prawo wyboru stylu classic i modern :)

XP z czasem zwalnia a Vista odwrotnie... ;] Ma dużo udogodnień.

z tym się nie zgodzę zarówno xp i jak i vista z biegiem czasu mula jakby było tak jak mówisz to po roku używania visty otwieranie okien było by natychmiastowe (a jak zapewne dużo osób wie w viscie okienka otwierają się o pół sekundy dłużej niż w xp na początku tego mula da się odczuć potem się przyzwyczajamy)

rikki weż mnie nie rozwalaj swoim komentarzem na ilu ty systemach pracowaleś ?? jestem naprawdę ciekaw.

Jeżeli pracowałeś na tylu co ja, czyli większości to weź mi nie mów że się nie umiem z systemem obchodzić, nie znasz mnie wiec nie gadaj

heathen teraz ty weź następnym razem doczytaj do końca a nie przestawaj. Do połowy książki tez czytasz ???

zobacz co napisałem na końcu postu konkretnie 7 ostatnich linii

stabilny (bardziej jak xp) a narzekanie że pożera zasoby w tych czasach jest śmieszne, kompa który obsłuży ten system można złożyć za 3000zł i to takiego na którym zagrasz w każdą obecna grę (e7200 + 4gb + p35 lub p45 + HD4850 lub 8800gt + raid)

czy bardziej stabilny ?? ja nie widzę różnicy, ale może :), a narzekamy, że pożera zasoby bo nie każdego jest stać na komputer za 3000 z twoje postu wnioskuje ze vista jest tylko dla bogaczy a biedni niech się odpierdziela bo nie dla psa kiełbasa. a ja np. chciałbym sobie postawić viste na p4 rivie tnt2 1gb ram'u i dysku 20 gb i co ?? i [gluteus maximus] bo muli (bez urazy ale naprawdę jest dużo osób które nie stać na nowy komputer ale system chcą mieć jak najnowszy)

keniger z aero popieram upierdliwe jest babranie się w rejestrze żeby sobie włączyć albo wyłączyć aero mogli dać wybór niekompetencja microshitu wychodzi :P

P.S. microsoft nawet nie skończył seven, a już bierze się za następny system tym razem całkowicie w internecie, wyjdzie niezła kaszana -_-.

-------------------------------------------------------------------------------

Wszyscy kochamy mieszać z błotem innych prawda :D ??

Edytowane przez MantisGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie doczytalo sie he ?? np mam tuner tv pixel view bt 878 ktory swego czasu byl cholernie popularn (uzywam czesto) i nie nie jest to firma krzak inna nazwa to prolink

i uwierz mi nie dalem rady jej zainstalowac w viscie jezeli znasz jakis sposob zeby ja zmusic aby dziala na viscie, a jeszcze lepiej na wersji 64 to walnij na priva

ja mowie o starszym sprzecie koles ty myslisz ze do kazdego urzadzenia wydaje sie sterowniki jak wsponiany wyzej bt878 nie jest juz produkowany a sterowniki nie sa uaktualniane od lat.

Na 32 bitowej Viscie chodza stery z Windows 2000, na x64? No cóz wolałem sobie kupic za 80zł nowy tuner i miec nową konstrukcję i duzo lepszą jakosc obrazu...

inny przyklad stare aparaty fotograficzne ktore chodza na port com co myslicie ze im sie oplaca do dawno nieprodukowanych aparatow robic sterowniki na nowy system zapomnijcie :/

a wystarczylo tylko dac kompatybilnosc wstecz i problem bylby z glowy ale nieeeee po co nasz klient nie nasz pan i mozna go kopac w dupe i okrasc

Na wersji x86 kompatybilnosc wstecz jest bardzo wysoka.

moze i ty sie szybciej polapales w nowym officie ale jak ktos robil na starych officeach dugo i mial juz skroty klaiszowe i pozycje roznych zeczy obcykane perfekcyjnie i przesiadl sie na nowego officea to dostawal bladej goraszczki zeby cokolwiek znalesc (co nie jest na tyk zakladkach tylko poukrywane w opcjach)

W nowym interfejsie dostepne są opcje które wczesniej były głęboko w opcjach...

tak samo z folderami od kad pamietam zawsze byly moje dokumenty itp a tu zoonk nowe nazwy tak jakby nie mogli zostawic starych albo jak napisalem wczesniej dac nam prawo wyboru stylu classic i modern :)

No tak, zmiana z "Moje Dokumenty" na "Dokumenty" czy "Mój komputer" na "Komputer" powoduje powazne problemy z obsługa systemu...

Mało pamiętasz jesli twierdzisz ze zawsze były "Moje dokumenty".

z tym sie nie zgodze zarowno xp i jak i vista z biegiem czasu mula jakby bylo tak jak mowisz to po roku uzywania visty otwieranie okien bylo by natychmiastowe (a jak zapewne duzo osob wie w viscie okienka otwiraja sie o pol sekundy dluzej niz w xp na poczatku tego mula da sie odczuc potem sie przyzwyczajamy)

To chyba przy optymalizacji wyłączyles kilka usług za duzo bo vista z czasem naprawde przyspiesza...

rikki wes mnie nie rozwalaj swoim komentarzem na ilu ty systemach pracowales ?? jestem naprawde ciekaw

jezeli pracowales na tylu co ja czyli wiekszosci to wes mi nie mow ze sie nie umiem z systemem obchodzic, nie znasz mnie wiec nie gadaj

Pracowałes na większosci systemów? Mozesz je wymienić?

czy bardziej stabilny ?? ja nie widze roznicy ale moze :), a narzekamy ze porzera zasoby bo nie kazdego jest stac na komputer za 3000 z twoje postu wnioskuje ze vista jest tylko dla bogaczy a biedni niech sie odpierdziela bo nie dla psa kielbasa. a ja np chcialbym sobie postawic viste na p4 rivie tnt2 1gb ramu i dysku 20 gb i co ?? i [gluteus maximus] bo muli (bez urazy ale naprawde jest duzo osob ktore nie stac na nowy komputer ale system chca miec jak najnowszy)

Komputer za niecale 1500zł ma index wydajnosci powyzej pieciu, przy tylu system chodzi bardzo fajnie...

A na 286 nie chcial bys sobie postawić Visty?

Juz nie chce mi się nawet pisac o pozeraniu zasobów bo w temacie o Viscie jest taki ładny zrzut ekranu z użyciem pamięci ponizej 200MB...

keniger z aero popieram upierdliwe jest babranie sie w rejestrze zeby sobie wlaczyc albo wylazyc aero mogli dac wybor niekompetencja microshitu wychodzi :P

Kiedy aero jest dostepne zeby go wyłączyc czy pózniej włączyc potrzeba kilku klikniec w opcjach a nie rejestru.

Aero wymaga zabawy z rejestrem tylko gdy nie jest dostepne z powodu nie spełnienia wymagań do jego obsługi. Kiedy wymagania są juz spełnione a nadal nie działa zwykle wystarczy ponowne uruchomienie systemowego benchmarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

windows od 3.11 do vista

os 9 , os x od 10.2 do panther

multum linuxów bo żaden mi nie pasował i nadal nie pasuje (np ubuntu, kubuntu, red hat, mandriva itd.)

solaris

free bsd

(trzy powyższe to unixy ale co tam :) )

dos

cóż, a mnie na nowy tuner nie stać :)

wole 64 bity szybciej chodzi

skoro twierdzisz, że przyśpiesza to muszę ci wierzyć na słowo

aero powinno być do wyłączenia skrótem klawiszowym albo umieszczone w widocznym miejscu, a jednak trzeba się naklikać, pisałem o rejestrze ponieważ gdy pierwszy raz zainstalowałem viste to nie wiedziałem, że da się ją włączyć klikając, a wujek google wszędzie pisał o edycji wpisu w rejestrze :)

Edytowane przez MantisGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi