Skocz do zawartości
Wiedzmin_

Gfx Od Ati W Przedziale 100-200zl

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby nie robic offtopu w innych tematach zakladam nowy, byc moze komus sie przyda. Mam zagwostke, bo nie wiem czy bedzie mnie stac na HD3850 (w poradniku <230zl ladnie wyglada, ale w sklepach juz gorzej). Biore pod uwage takze nastepujace karty gfx:

HD2600: Pro 256MB DDR2, Pro 512MB DDR2, XT 256MB DDR3, 256MB DDR4

HD3650: 512MB DDR2, 256MB DDR3

Mozecie je jakos uszeregowac w kolejnosci wydajnosciowej? Cenowo widze w sklepach... Ewentualnie jesli pominalem jakas cgfx w tym przedziale cenowym, ktora bylaby porownywalna to prosze o uzupelnienie...

Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli 200zł to nieprzekraczalna granica to 2600xt będzie najlepszym rozwiazaniem (prawie to samo co 3650). Tylko ja niecały tydzień temu kupiłem palita 2600xt w sklepie z gwarancja na 2 lata za 93 zł, a teraz najtańszy 140. Mógłbyś też poczekać na premiera 4670 (10 września), bo gdy bedzie lepsze od 3850 to ich cena napewno spadnie, a jak bedzie słabszy to 3650 ztanieje.

Edytowane przez cochler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...albo wszystko podrozeje bo euro idzie w gore, a popyt na te karty jest duzy...

A co z tym radkiem 2600xt na ddr4? Oplaca sie doplacic?

Rozumiem ze kolejnosc wydajnosci wyglada mniej wiecej tak:

HD2600pro ddr2, hd2600xt ddr3, hd3650 ddr2, hd2600xt ddr4, hd3650 ddr3, a wyzej to juz hd3850 ddr3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie bardzo, HD3650 z ddr2 nie będzie szybsze od HD2600XT z ddr3, to są te same karty, tylko w tym wypadku będzie je różniła pamięć, a o tym że ddr2 są dużo wolniejsze to chyba nie muszę wspominać. DDR4 też nie jest specjalnie wydajniejsze od ddr3.

Szukaj używanych HD3850, albo jak pisano wyżej róznych okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi