traktor Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam, Mam pewien problem. Otóż załóżmy, że mam szablon html. Zamieniam index.html na index.php, do środka wstawiam kod php i includuje to: http://www.graficzna.boo.pl/tapeciak/skrypt/kategorie.php Wszystko pięknie, kategorie wyświetlają się w środku strony, ale po wybraniu jakiejkolwiek kategorii ( w tym przypadku jest tylko Anime ), treść skryptu nie otwiera się już w szablonie, tylko działa jak link i otwiera nową stronę. Wiem, że można zaradzić na to w ten sposób: <IFRAME frameborder="0" width="400" height="300" src="http://abc.pl/blebleble.php"></IFRAME> Ale ja jednak szukam jakiegoś sposobu w PHP. Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuje za odpowiedź. Przykład strony zrobionej w ten sposób to: www.tapety-na-pulpit.eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Robisz includowanie po parametrach i dodajesz do kazdego linka odpowiedni parametr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wiesz, że nie wiem o co chodzi, więc proszę Cię, wytłumacz to nieco dokładniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) np index.php jest twoją "ramką". link: <a href="index.php?page=anime">anime</a> php: $page = $_REQUEST['page']; //lub $_GET['page'];switch($page){ case 'anime': include('anime.php'); break; default: include('menu.php'); break;} to tylko jeden ze sposobów pozdrawiam m Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Od tej strony się chyba tego skryptu zajść nie da... Próbuje teraz z innej strony, mianowicie: nakładanie szablonu na skrypt, a nie includowanie skryptu do szablonu. Na razie wygląda to tak jak wygląda, ale wiem, że idę dobrym tropem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...