Skocz do zawartości
mx1

Laptop 17" 2200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam laptopa w cenie koło 2200zł, może minimalnie więcej, główny cel wykorzystania to programowanie i korzystanie z internetu, multimediów, nie gram w gry. Myślałem o mniej więcej o:

Procesor: Intel Core 2 Duo lub Core Duo

Pamięć RAM: 2048MB DDR2 lub więcej

Przekątna ekranu LCD - 17 cali

Dysk twardy: 120GB - coś koło tego,

Karta graficzna: - nie musi być jakaś bardzo dobra

Reszta - standardowo

lub ewentualnie inne propozycje

Edytowane przez mx1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzięki, z wymienionych w rozsądnej cenie znalazłem tylko dell vostro 1700, poza tym oglądałem jeszcze:

HP Compaq 6820s KU332ES#AKD

Dell Vostro 1700

ASUS F7E-7S109-1

Acer Extensa 7630

Pierwsze dwa w cenie około 2000zł następne 2400zł, który z wyżej wymienionych jest godny uwagi i warto się nim zainteresować, proszę o krótkie porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej kolejności zainteresowałbym się Dellem, potem HP. Ci producenci są godni polecenia, dostaniesz sprzęt dobrej jakości, może nieco słabszy od konkurencji, ale w zastosowaniach, które podałeś, sprawdzi się bardzo dobrze. Nie wiem, jak z HP, ale w przypadku Della (Vostro 1700, Inspiron 1720), można zmieścić 2 dyski twarde, więc na początku możemy trochę zaoszczędzić i kupić np. 80GB, a po jakimś czasie dołożyć następny.

Asus nie jest zły, ale pod warunkiem, że w przypadku awarii nie będzie serwisowany w Orice (jest u nas kilka punktów serwisowych).

Acer - mam sprzęt tej firmy i muszę stwierdzić, że to był pierwszy i ostatni laptop od nich. Oczywiście, jeśli nie ma się funduszy, to można kupić Acera, ale w tym przypadku akurat masz alternatywę. Jakość - no cóż - nie powala na kolana, ale jeśli lapciak się nie przegrzewa, to z eksploatacją raczej nie będzie problemu. Miejscami może być krzywy, ale do tego typu wad, można przywyknąć. Gorzej z serwisem. Jeśli sprzęt zostanie wysłany do Czech, to może być nieciekawie. Podobnie jak Orika - serwis w Brnie to samo zło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi