mx1 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Szukam laptopa w cenie koło 2200zł, może minimalnie więcej, główny cel wykorzystania to programowanie i korzystanie z internetu, multimediów, nie gram w gry. Myślałem o mniej więcej o: Procesor: Intel Core 2 Duo lub Core Duo Pamięć RAM: 2048MB DDR2 lub więcej Przekątna ekranu LCD - 17 cali Dysk twardy: 120GB - coś koło tego, Karta graficzna: - nie musi być jakaś bardzo dobra Reszta - standardowo lub ewentualnie inne propozycje Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez mx1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dell Inspiron 1720 ew. 9400, Studio 17, albo Vostro 1700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx1 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 ok, dzięki, z wymienionych w rozsądnej cenie znalazłem tylko dell vostro 1700, poza tym oglądałem jeszcze: HP Compaq 6820s KU332ES#AKD Dell Vostro 1700 ASUS F7E-7S109-1 Acer Extensa 7630 Pierwsze dwa w cenie około 2000zł następne 2400zł, który z wyżej wymienionych jest godny uwagi i warto się nim zainteresować, proszę o krótkie porównanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 W pierwszej kolejności zainteresowałbym się Dellem, potem HP. Ci producenci są godni polecenia, dostaniesz sprzęt dobrej jakości, może nieco słabszy od konkurencji, ale w zastosowaniach, które podałeś, sprawdzi się bardzo dobrze. Nie wiem, jak z HP, ale w przypadku Della (Vostro 1700, Inspiron 1720), można zmieścić 2 dyski twarde, więc na początku możemy trochę zaoszczędzić i kupić np. 80GB, a po jakimś czasie dołożyć następny. Asus nie jest zły, ale pod warunkiem, że w przypadku awarii nie będzie serwisowany w Orice (jest u nas kilka punktów serwisowych). Acer - mam sprzęt tej firmy i muszę stwierdzić, że to był pierwszy i ostatni laptop od nich. Oczywiście, jeśli nie ma się funduszy, to można kupić Acera, ale w tym przypadku akurat masz alternatywę. Jakość - no cóż - nie powala na kolana, ale jeśli lapciak się nie przegrzewa, to z eksploatacją raczej nie będzie problemu. Miejscami może być krzywy, ale do tego typu wad, można przywyknąć. Gorzej z serwisem. Jeśli sprzęt zostanie wysłany do Czech, to może być nieciekawie. Podobnie jak Orika - serwis w Brnie to samo zło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...