Skocz do zawartości
czesteroo

Dobry I Cichy - Pełen Zestaw Za 3,5k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Planuje zakup zestawu, który nie dość, że pozwoliłby na pogranie w jakieś nowości to jeszcze byłby przede wszystkim CICHY. Nie musi być to cisza kompletna - bardziej cichy na poziomie np. laptopa (mam porównanie do FS Amilo Xi1546), przede wszystkim żadnego świszczenia wysokoobrotowych wiatraków. Poczytałem sobie co nieco wskazówki na forum i złożyłem takie cudo:

C2D e8400 - 462,-

MSI P45 NEO-F - 268,-

DDR2 Kingston CL5 2GB - 99,-

ASUS HD4870 - 689,-

2x Spinpoint F1 320GB - 278,-

DVD LG GH20NS - 72,-

SB mx Xtreme Gamer - 239,-

LG 22'' L227WT-PF 839,-

buda Lancool K7 249,-

Zas. Antec Earthwatts 430W 229,-

chłodzenie GPU Accelero s1 rev 2.0 + silentum pc zephyr - 59,- + 15,-

chłodzenie CPU Auras TwinW - 49,-

ceny ze sklepów w okolicy (3miasto) + z cooling.pl(buda, zasilacz i coolery)

No i moje pytania do Was - co byście zmienili, co dołożyli, a czego nie polecacie. Z mojej strony kilka słów wytłumaczenia - grafa taka zamiast 2x4850 ze względu na chłodzenie, zasilacz myślę że przyzwoity + ponoć bardzo cichy, chłodzenie cpu - też ponoć ciche, no i jednak trochę tańsze niż rekomendowany karakorum (może ktoś jest w stanie polecić coś innego za te 50-70zł). Podkręcanie nie jest jakimś bardzo ważnym czynnikiem. Jak trochę się da i nie będzie mi huczeć cały czas to ok, jak nie to też dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi