czesteroo Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Witam wszystkich. Planuje zakup zestawu, który nie dość, że pozwoliłby na pogranie w jakieś nowości to jeszcze byłby przede wszystkim CICHY. Nie musi być to cisza kompletna - bardziej cichy na poziomie np. laptopa (mam porównanie do FS Amilo Xi1546), przede wszystkim żadnego świszczenia wysokoobrotowych wiatraków. Poczytałem sobie co nieco wskazówki na forum i złożyłem takie cudo: C2D e8400 - 462,- MSI P45 NEO-F - 268,- DDR2 Kingston CL5 2GB - 99,- ASUS HD4870 - 689,- 2x Spinpoint F1 320GB - 278,- DVD LG GH20NS - 72,- SB mx Xtreme Gamer - 239,- LG 22'' L227WT-PF 839,- buda Lancool K7 249,- Zas. Antec Earthwatts 430W 229,- chłodzenie GPU Accelero s1 rev 2.0 + silentum pc zephyr - 59,- + 15,- chłodzenie CPU Auras TwinW - 49,- ceny ze sklepów w okolicy (3miasto) + z cooling.pl(buda, zasilacz i coolery) No i moje pytania do Was - co byście zmienili, co dołożyli, a czego nie polecacie. Z mojej strony kilka słów wytłumaczenia - grafa taka zamiast 2x4850 ze względu na chłodzenie, zasilacz myślę że przyzwoity + ponoć bardzo cichy, chłodzenie cpu - też ponoć ciche, no i jednak trochę tańsze niż rekomendowany karakorum (może ktoś jest w stanie polecić coś innego za te 50-70zł). Podkręcanie nie jest jakimś bardzo ważnym czynnikiem. Jak trochę się da i nie będzie mi huczeć cały czas to ok, jak nie to też dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Pamięci weź A-data EE 800MHz, dużo lepsze niż te kingstony. Ewentualnie można by zasilacz zmienić na coś takiego: http://www.allegro.pl/item424704782_nowy_b..._gwarancja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesteroo Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Dzięki za sugestie - wezmę a-data, natomiast nad tym zasilaczem be quiet! też się zastanawiałem, ciekaw jestem który jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...