Skocz do zawartości
case

gdzie we wrocku tanio weze/zlaczki ?

Rekomendowane odpowiedzi

duzy wybor zlaczek i w podstawowe wymiary wezy sa w praktikerze na krakowskiej (10 min od centrum)

miedziane zlaczki sa w cenach 1 - 4 zl w zaleznosci od rodzaju (trojniki, kolenka, przejsciowki)

weze 12mm kosztuje kolo 3.5/metr

super cenowo (1.5 zl)/metr i dobre jakosciowo sa niemieckie, igielitowe weze gdzies na buforowej, chyba jaks skladnica harcerska, maja tam kazdy wymiar i kazda ilosc , ale paskudny jest tam dojazd i w ch.. daleko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro sie rpzejde do chydralu - obczaje sprawe

:arrow: Tom666 - a jakie sa te zlaczki ?? takie jak w Nukleonie, jak na val.pl ?? - bo chodzi mi o takie wkrecane w wieko Easy Clicka :D - bo na razie nie mam odpowiedzi od michlala [xsrx] co do festo ....

a szybkozlaczki widziales ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie sa te zlaczki ?? takie jak w Nukleonie, jak na val.pl ?? - bo chodzi mi o takie wkrecane w wieko Easy Clicka :D -

a szybkozlaczki widziales ??

maja tam tylko spory wybor ale tradycyjnych zlaczek do instalacji wodnych: kolanka, trojniki, redukcja, takie pokrzywione, jakies łuki i inne,od 8 mm do jakis kolosow

maja tez ma ogrodniczym jakies plastkowe gowna

o szybkozlaczki mozna pomarzyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Praktikerze sa tylko miedziane zlaczki  

b3t0n - gdzie jest ten chydral ??

ehh palnalem blad ortograficzny :oops: do HYDRALU mozna dojechac np. z rynku autobusem 122 za ASTRA 2 przystanki - autobus zatrzymuje sie doslownie pod tym zakladem . hehehe mieszkam w poblizu hydralu a nie wiem jak sie ulica nazywa :D aleee chyba w miare dobrze wytlumaczylem ?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem jedno :

BYŁEM ZOBACZYŁEM ZWYCIEŻYŁEM !!!

sa złączki i to całkiem fajne - podobne do festo w różnych rozmiarach i kształtach są też wężyki do nich ;)

teraz ceny :

złączka prosta 8mm gwint 1/8 0,74

złączka prosta 10mm gwint 1/4 0,98

złączka kolanko 8mm gwint 1/8 1,29

złączka kolanko 10mm gwint 1/4 1,78

ceny w Euro - orientacyjne, ale raczej nie zmieną się dużo

są terz trójniki - 10 mm za 2,58 E (typ T)

typ Y tylko do 8mm

niestety rureczki dopiero przyszły i nie wiadomo jaka cen :)

firma od tych zączek to www.pneumat.com.pl

tam zobaczcie jest info o nich ale niestety nie ma katalogu :(

to wszystko

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kujde

nie wiedziałem że aż tyle ludzów kce tam isc :)

dobrze że ostrzegłem gościa o tym że bedzie miał tochu ludzi bo by siem jeszcze nie ogolił i firma by miała gorsza opinię ;)

a tak poważnie to mnie tam juto nie bedzie b mam zajęcia ale za to w środe ide (mam od sklepu 100 m :) bo jutro bloczek kupie i chcę zmienić w nim złączki - dlaczego ? - bo są !!

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piotr.y: czytam tan topic drugi raz i nie do konca rozumiem

to co kupiles i dales linka to z hydralu?

kurde, a ja jak glupi sie bawilem tydzien temu pf i dzwonilem, a tu takie cos pod nosem mam. kurde codziennie przchodze tamtedy jak ide na przystenek do pracy i na uczelnie. LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super ceny macie za te zlaczki, ja wlasnie wrocilem ze sklepu (no bardziej z hurtowni), maja camozziego pelen wybor (bezposredni importer, co tydzien dostawy), kupilem zlaczki skrecane, gwint 3/8'' waz 10/12

proste - 5 pln

kat prosty - 8 pln

wtykowki kosztowaly odpowiednio 10 i 7

dosc drogo, ale za to maja super weze 9/12 z poliuretanu czy jakiegos tam poli..... za 3,50 metr, przezroczysty lub niebieski, nie lamiacy sie a dosycelastyczny, dla mnie jest superB, idealnie wychodzi z tymi zlaczkami.

kupilem tez na probe taki za 7 pln metr ale jest gruboscienny i nie wchodzi mi na zlaczki

wyglad samych zlaczek super, ladne srebrne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3ton: czyli jakie sa ci potrrzebne. ja tam bylem tez i szkoda ze nie ma do wezy 12stek. pozatym gwincik 3/8 cala to troche duze, a jak sie okazalo nie mialbym czym nawet zrobic gwinta w plexie. chyba oleje narazie te zlaczki i kupie w hutmenie rurki miedziane i z nich zrobie wloty.

aaaa co do pompki to cos, gdzies czytalem ze kupiles gdzies duzo taniej, to bylo gdzies kolo nas, za ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3ton: czyli jakie sa ci potrrzebne. ja tam bylem tez i szkoda ze nie ma do wezy 12stek. pozatym gwincik 3/8 cala to troche duze, a jak sie okazalo nie mialbym czym nawet zrobic gwinta w plexie. chyba oleje narazie te zlaczki i kupie w hutmenie rurki miedziane i z nich zrobie wloty.

aaaa co do pompki to cos, gdzies czytalem ze kupiles gdzies duzo taniej, to bylo gdzies kolo nas, za ile?

kupilem ja w zoologicznym na drzewieckiego (wyzsze numery) wyszlo mnie jakies 90-100zl za ten interes , ale jeszcze nie splacilem jej do konca i nie dostalem jeszcze na nia gwarancji - ddalem na razie facetowi aquela w zastaw :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT:

b3ton bardziej mi sie podobal poprzedni avatar, bynajmniej zawsze rozweselal :> jednak widze ze ostatnio zapanowala moda na "ambitne"..., calkiem jak z opisami na gg, coraz wiecej widze gowien skopiowanych zywcem od innych, szkoda ;)

nie to zeby twoj byl nieoryginalny ofkorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT:

b3ton bardziej mi sie podobal poprzedni avatar, bynajmniej zawsze rozweselal :> jednak widze ze ostatnio zapanowala moda na "ambitne"..., calkiem jak z opisami na gg, coraz wiecej widze gowien skopiowanych zywcem od innych, szkoda ;) 

nie to zeby twoj byl nieoryginalny ofkorz

OT2 : ja nie plagiatuje AV - nie rozumiem o co ci chodzilo w tym stwierdzeniu.....na forum nie widzialem , aby ktos mial podobna konfiguracje AV - sam sobie to wymyslilem na poczekaniu :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi