Skocz do zawartości
ecikpecik

Ram I Laptop Toshiba ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nooteboka toshiba satellite m55-s1001 aktualnie mam w nim 190 mb (tak pokazuje everest ;) ) mam pare pytan co do ramu gdzie montuje sie ram w laptopie ?? na dole laptopa pod spodem (odkreca sie klapke ??) ?? i ile max ten laptop moze miec ramu ? i ile masz gniazd ??i jakie ma gniazda ddr ? sdram ?? ;) ma dual chanel ?? Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być miejsce na 2 moduły DDR2-533, max 1GB na moduł, czyli razem 2GB. Ale skoro masz Everesta, najlepiej sprawdzić i uzyskać pewność (można też odpalić CPU-Z).

Co do wymiany - z reguły odkręca się klapkę na spodzie (przy wyciąganiu - najpierw zatrzaski po bokach, potem "odginamy" moduł, a dopiero później wysuwamy z gniazda).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być miejsce na 2 moduły DDR2-533, max 1GB na moduł, czyli razem 2GB. Ale skoro masz Everesta, najlepiej sprawdzić i uzyskać pewność (można też odpalić CPU-Z).

Co do wymiany - z reguły odkręca się klapkę na spodzie (przy wyciąganiu - najpierw zatrzaski po bokach, potem "odginamy" moduł, a dopiero później wysuwamy z gniazda).

dzieki za odp ;) w cpu-z pisze 256 mb ;) i ddr2 nigdy nie myslalem ze bedzie ddr2 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi