ecikpecik Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Witam mam nooteboka toshiba satellite m55-s1001 aktualnie mam w nim 190 mb (tak pokazuje everest ;) ) mam pare pytan co do ramu gdzie montuje sie ram w laptopie ?? na dole laptopa pod spodem (odkreca sie klapke ??) ?? i ile max ten laptop moze miec ramu ? i ile masz gniazd ??i jakie ma gniazda ddr ? sdram ?? ;) ma dual chanel ?? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Powinno być miejsce na 2 moduły DDR2-533, max 1GB na moduł, czyli razem 2GB. Ale skoro masz Everesta, najlepiej sprawdzić i uzyskać pewność (można też odpalić CPU-Z). Co do wymiany - z reguły odkręca się klapkę na spodzie (przy wyciąganiu - najpierw zatrzaski po bokach, potem "odginamy" moduł, a dopiero później wysuwamy z gniazda). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecikpecik Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Powinno być miejsce na 2 moduły DDR2-533, max 1GB na moduł, czyli razem 2GB. Ale skoro masz Everesta, najlepiej sprawdzić i uzyskać pewność (można też odpalić CPU-Z). Co do wymiany - z reguły odkręca się klapkę na spodzie (przy wyciąganiu - najpierw zatrzaski po bokach, potem "odginamy" moduł, a dopiero później wysuwamy z gniazda). dzieki za odp ;) w cpu-z pisze 256 mb ;) i ddr2 nigdy nie myslalem ze bedzie ddr2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...