Skocz do zawartości
napster666

Sterownik Wykrył Błąd Kontrolera Na \device\harddisk0\d

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie dwa błędy:

Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D

Na \Device\Ide\IdePort3 został wykryty błąd parzystości (czasem na ideport4)

Sytuacja wygląda tak: wszystkie dyski przestawiają mi się na tryb PIO, sytuacja ta zdarza się za każdym razem gdy tylko coś nagrywam, pierwsza płytkę w 95% przypadków nagrywa bez problemu, dopiero przy drugiej przestawia się na tryb PIO i to zawsze w trakcie nagrywania, nie ważne czy jest 30% czy 80% i tak się przestawia. To zdarzenie pociąga za sobą zmiany we wszystkich napędach i przy HDD. Jest to wkurzające bo po każdym nagrywaniu płytki nie chce mi się restartować kompa. Jeszcze jak wypakowuję jakiś plik np 1,5 GB to tez potrafi zmienić tryb pracy na PIO. To wszystko mam od 1.IX. Nic nie było zmieniane w kompie itd. Bawiłem się w odinstalowywanie kontrolerów, zainstalowałem na innej partycji Windowsa (na nim te same błędy mam) i nic jak na razie nie pomaga.

Napędy to: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S, HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H30N i twardziel WDC WD3200AAKS-75SBA0, sprzęt taki jak w podpisie.

SMART: http://img76.imageshack.us/my.php?image=hd...wd3200aavo1.png

System to XP SP2

// problem rozwiązany, jakimś cudem kable były poluzowane, dociśniecie ich rozwiązało problem

Edytowane przez napster666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi