Kolczu09 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Siema. Nie znalazłem odpowiedniego działu, więc pisze tutaj, bo chyba najbardziej pasuje... Prosto z mostu co to jest : -pentium 4 3ghz E prescott -CM Asus p4p8se - 1865. dual sata (może proste ale ja się na tym nie znam Co to za część komputera ?) Co to jest da się coś z tego wyciągnąć sensownego czy nie za bardzo? z góry dzięki... @edit i co za grafe bym mógł tu wstawić? Bo obecnie jest radek 9550 SE sapphire, ale raczej chciałbym coś może jak by się dało wsadzić lepszego... Edytowane 8 Września 2008 przez Kolczu09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Lecąc od góry - CPU , płyta główna , chipset płyty głównej ( I865 ) . Płyta ma prawdopodbnie port AGP , najmocniejszą grafę jaką do niej wsadzisz to 7600GS DDR3 lub 2600XT . Pytanie tylko jaki masz zasilacz - jedna i druga potrzebują markowych 300 W . Albo z drugiej strony podaj ile masz lub możesz zdobyć kasy z innych źródeł niż sprzedaż kompa . Napisz co dokładnie w nim masz ( pomocny w tym jest program Everest ) . Za samego P4 dostaniesz ok 60 zł . Za płytę też będzie parę dych . Wtedy kup nowego kompa . CPU : X2 5000+ BOX AM2 . Płyta główna : Foxconn A690GM2MA-8KRS2H RAM : 2 GB DDR2 667/800 mhz ( GoodRam/Kingston ) Zasilacz : Fortron ATX-350PNF PFC Te 4 części to koszt jakieś ~ 500 zł lub mniej ( zależnie gdzie kupisz ) . Jak stary dysk jest jeszcze dobry i ma min. 80 GB to może być , to samo obudowa może wystarczyć do nowego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu09 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Dzięki ;D Za konkretną odpowiedz... Ten komp nie jest mój tylko ciotki a a w domku mam podobnego tylko ze słabszym prockiem i mniejszym dyskiem, ale chyba zrobie myk, że swój opchnę, a tamten zostawię siostrze, a ja sobie sprawie jakiś nowy blaszak ;D Mój komp to : -ASUS A7V600-X -AMD Sempron 2500+ 1.73Ghz -512 DDR -Radeon 9550 -Dysk 80Gb Działa bardzo sprawnie tylko na gry oczywiście nie starcza... A co do tamtego kompa to ma 200GB dysk i 3Ghz więc go wcisnę siorze, a za tego machne 200zł~ Na nową płytę główną :D Edytowane 12 Września 2008 przez Kolczu09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...