nana Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Nie znalazłem innego miejsca, więc napiszę tutaj. Sprawa jest taka, że na razie mój komputer mi wystarcza. Wkrótce jednak stary 15-calowy monitor CRT wyzionie ducha i pora będzie przejść na LCD. Marzy mi się coś pokroju 22 cali, z matrycą MVA. Zakładam, że monitor wytrzyma jeszcze parę miesięcy i nowy kupię po świątecznej zwyżce cen (styczeń/luty 2009). Wtedy mój sprzęt będzie już całkiem do wymiany, więc w planie jest kupno całego zestawu. Teraz pytanie z ciekawości- co do tego okresu może się wydarzyć na rynku sprzętowym? Gdybym miał teraz wybierać sprzęt, to nie byłoby problemu, ale nie znalazłem zbyt wielu informacji o planowanych nowych produktach. Możecie mi napisać na co zwrócić uwagę? Wiem, że to wróżenie z fusów, wiem, że wiele może się zdarzyć, wiem, że sensowność podawania takich przypuszczeń jest mocno wątpliwa. Dlatego bardziej to proszę potraktować jako zabawę. Chciałbym jednak wiedzieć jakie produkty śledzić. Na razie tyle wiem Monitor: MVA, 22 cale. Jest w planach jakaś nowa technologia? Zakładam, że ceny MVA będą mniejsze Procesor : Core2Duo (nic się nie zmienia), Core2Quad (w przypadku gdy aplikacje i gry na większą skalę zaczną korzystać z wielu rdzeni), Core i7 (o ile to nie za wcześnie- nowe procesory intela okazują się być hitem). Ze strony AMD chyba tylko czekanie na 45 nm procesory (deneb, propus, itd.). Coś już wiadomo na ten temat? Płyta Główna : P45, X58, lub AM3 RAM : DDR2, 4 GB (zakładam, że DDR3 nadal nie zdobędą zbyt dużej przewagi, słusznie?) Karta Graficzna : radeon/geforce, w zależności kto wygra wyścig zbrojeń. Nie mam pojęcia co nowego jest w planach HDD : bez zmian Karta Telewizyjna: ktoś wie jak tam wprowadzanie telewizji cyfrowej? Napęd : nagrywarka DVD SATA, tu się chyba nic nie zmieni Coś jeszcze ciekawego się szykuje? :) edit: Gdybym teraz miał wybierać, to w granicach 3000 zł za komputer + 1500 monitor, zestaw powinien sobie radzić z nowymi grami. Tak, że bez przesady ;) Edytowane 8 Września 2008 przez nana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 polecam zapytac za kilka miesięcy jak juz będziesz kupowal nowy sprzęt, albo wróżki jakiejś jeżeli chcesz wiedzieć prędzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 albo wróżki jakiejś jeżeli chcesz wiedzieć prędzej. chociaz ciezko bedzie znalezc tez wrozke ktora sie zna na komputerach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 nie kupować nehalema bo będzie nie wypałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nana Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Ok, dzięki. Bez złośliwości, odpowiedź że jest to niemożliwe wystarczy. Chociaż dziwne, że wielkie firmy, tak czy tak planując produkcję nowych technologii w perspektywie półrocznej/rocznej, nie chwalą się swoimi osiągnięciami. Tym samym EOT z mojej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...