Arni Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Zewnętrzne po 16mm - węże 12/15 daje się bezproblemowo naciągnąć. Średnica wewnętrzna to 9,8mm a można fajnie powiększyć do ponad 11-12mm. Edytowane 16 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Średnica wewnętrzna to 9,8mm a można fajnie powiększyć do ponad 11-12mm. Zwieksza to jakoś znacząco wydajność pompy?? (która i tak jest potworem przy 1500l/h) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) 1,5k lph to ona ma na papierze Edytowane 17 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 1,5k lph to ona ma na papierze Czy w sieci było porównanie rzeczywistego przepływu tej pompki - powiedzmy z Laingiem DCC? Jeśli było to zapodałbyś linka? Ostatnio zaczęło mi chodzić po głowie czy nie zmienić swojego wysłużonego Lainga na coś mocniejszego... myslałem nad Laingiem D5/swiff 655 oraz o pompie CO... choć zastosowanie pompy CO wymagało by grubszych węży - takie tygon 12mm :| bo 10/13 to chyba za mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Polska http://shackit.pl/display.php?iid=218 Hameryka http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=170217 DDC vs D5 http://www.martinsliquidlab.com/img/Martin...timatorv3_1.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 jedras77 alpha Ci zasysa bo nie użyłeś gąbki jaka można kupić ...Mogl bys sprecyzowac o co chodzi? Nie zauwazylem czegos takiego w ukladach z galerii na forum. Ja mam taki rez jak Kyniek w swoim ukladzie wookie85 ma rez w wlotem w rezie, tam faktycznie dala by troszke, ja musze korzystac z przednich wlotow i wylotow w topie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ależ proszę bardzo już precyzuje :P Nie wiem czy jest to jeszcze do dostania ale można zrobić samemu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 @Arni ty czytaj dokladnie co napisalem zanim odpowiesz... Przeciez wyraznie napisalem ze moj rez nie ma wlotu.... korzystam z tych z topu... wiec taka gabke mogl bym sobie wsadzic w .... i tam by lepiej dzialala niz w moim rezie... tylko by jeszcze utrudniala odpowietrzanie... Gdybym mial wlot w rezie nie bylo by problemu, pusciel bym pompke na 5V przy zalewaniu i nie ssala by tak... pech chcial ze kupilem nieco zbyt szybko stara rewizje... no coz, jakos przezyje, uklad troszke popracowal i jakos sie odpowietrzyl, dolozenie Fesera 1x120 z tylu pomoglo, bo czesc powietrza wypuscilem korkiem w chlodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ja nie mam najmniejszych problemów z zasysaniem powietrza przez Lainga, a mam reza alphacoola. Zalewam go do pełna i nie ma takiej możliwości ;) aż po sam korek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ja nie mam najmniejszych problemów z zasysaniem powietrza przez Lainga, a mam reza alphacoola. Zalewam go do pełna i nie ma takiej możliwości ;) aż po sam korek.Tak, tylko Twoj uklad jest w dosc duzej obudowie i jest nieco inaczej skonstruowany... Zreszta mimo tego nie lyka powietrza z poerotem w wirnik? Moze to i jeszcze troszki kwestia plynu, mi feser sie strasznie spienia wtedy jak lyknie jakis babel... U mnie wyglada to tak ze uklad jest w malutkiej obudowie, LainLi PC-V350. Jest to jeszcze rev beta i bardzo wczesna, mimo kilku zmian, jak dorobie jakies mocowanie DDC do scianki obudowy gdzies w srodku pewnie sie troski poprawi. Mam w niej F3D, MCW30, Koolance na gf7900 - taki jakby fullcover, do tego BIP2, wszystko w srodku, na zewnatrz fesera 1x120 a DDC z topem i rezem siedzi w miejscu na dyski. Zalewam i odpowietrzam uklad z pompka na zewnatrz i potem musze sie mordowac zeby ja wsadzic do srodka... troche to meczace, flow dosc dobry wiec posysa z powrotem czesc wypychanego powietrza, z wlotem w rezie bylo by znacznie lepiej, a tak wali nad wirnikiem od razu... Jak by mi nie padly szczotki w szlifierce, ktore troszki ciezko znalezc juz bym sie tym zajol i jakos lepiej wszystko rozmiescil... Ok, ale moze skonczmy ten OT... naprawie szlifierke, delikatnie "poprawie" obudowe, przebuduje uklad i zobaczymy czy sie poprawi odpowietrzanie... ewentualnie sprzedam rez alphacoola i zamiast fesera wsadze Swifa 1x120 z rezem, ktory mi sie poniewiera, bedzie troszke lepiej, ale jednak wolal bym zostac przy tym, bo przy ladnym mocowaniu wewnatrz obudowy nad mobo ladniej by to wygladalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Kolosalne to zasysa przez rez alphacoola montowany na topie... gdyby nie jego wielkosc, ktora miesci mi sie w LainLi PC-V350 nie kupil bym tego... XSPC z wlotem w gorze reza bedzie ok. Ja zrozumiałem że masz rezik + top alha ale cóż nie widziałem fot to pozostaje zgadywanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...