Blitz Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Witam Nie mam zbyt doswiadczenia z monitorami. Potrzebuje przestrzni bo akutalnie pracuje na lapku dell inspirion 9400 przy rozdzialce 1900x1400 i mi juz oczy wychodza od wpatrywania sie. Jednak ta wada to nic, poniewaz matryca zasotsowana w dellu jest swietna i ma naprawde rewelacyjne odwzorownaie kolorow - czego jeszcze nie widzialem na wolnostojacych monitorach lcd. Jako niepelnosprawny dostalem dofinasnowanie z PFRON - 3k i wkopwalem sie wpisujac 30 cali, a cholerne formalistki nie chca juz mi tego zmieniac na np 27 cali... Planuje wiec wydac 3-4k, nie wiecej niz 4k bo nie bedzie mnie stac na inne rzeczy. Zastanawiam sie nad tymi dwoma: http://allegro.pl/item436580316_mega_gatew...600_fv_wwa.html http://allegro.pl/item430651470_dell_ultra...rancja_wwa.html Jak myslicie ktory bedzie lepszy? Mam wieksze zaufanie do della, w koncu sam mam prze oczami matryce dell i naprawde dobre odwzorowanie kolorkow. Jednak monitor gateway jest o ponad rok mlodszy ( w sensie wdrozenia lipiec - sieprien 2008, gdzie dell to styczen 2007) co za tym idzie zapewne ma nowsze technologie Moze wiecie jak to sie ma do w/w modeli? Moglbym sie wybrac do wawy, ale niestety nie jestem zbyt mobilny ma mam ok 200km, a np zamawiac a pozniej odsylac to niezbyt przyjemne dla mnie i dla sprzedawcy :/ Mam jeszcze pytanie, napisane jest ze najwyzsza rozdzielczosc jest przy polaczeniu Dual-link, czy to polaczenie to przez gniazdo, ktore mam tez w laptopie obok tego klasycznego VGA (fot. załącznik) i dzięki temu bez problemu będzie te 2600 x 1600? Dzieki za opinie i serdecznie pozdrawiam Jarek Edytowane 13 Września 2008 przez Blitz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) zależy jaką masz kartę graficzną w tym laptopie, co do monitora brał bym dell'a albo HP 3065 Edytowane 17 Września 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blitz Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Juz zamowilem, della 3008 wfp czy cos takiego, nowiutki 3 lata gwarancji, za ok 4k zl, lacznie z przesylka z UK (nowy, nie z odzysku). A karte mam Geforce gs 7900 :) Mam nadzieje ze grafiak bedzie w miare normalna a kolory nieprzejaskrawione. Dzieki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Wszystkie wymienione w tym temacie do tej pory modele omijałbym szerokim łukiem. Wybierz coś pokroju NEC 2690UXi (12 bitowy zapis barw, matryca IPS z polaryzatorem A TW = porządna czerń pod kątem, wyrównywanie luminacji, szeroki gamut) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 miało być koniecznie 30" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) miało być koniecznie 30"Fakt ->Blitz EIZO SX3031W a najlepiej EIZO CG301W ... ale tu się nie zmieścisz w budżecie ... tak więc faktycznie się wkopałeś rozmiarem/ceną. Idź do tych spinaczek biurowych i powiedz żeby wprowadziły korektę. ;) ... Heh .. widzę że już kupiłeś ... daj znać jak tam pływanie czerni pod nawet niewielkim kątem na tym modelu ;) (wątpię aby ten Dell miał polaryzator A TW) A karte mam Geforce gs 7900 :) Mam nadzieje ze grafiak bedzie w miare normalna a kolory nieprzejaskrawione.Przy DVI nie ma różnicy w jakości barw. Mam jeszcze pytanie, napisane jest ze najwyzsza rozdzielczosc jest przy polaczeniu Dual-link, czy to polaczenie to przez gniazdo, ktore mam tez w laptopie obok tego klasycznego VGA (fot. załącznik) i dzięki temu bez problemu będzie te 2600 x 1600?Wątpię by było Dual Link ... ale jest szansa ... sprawdź w instrukcji laptopa Edytowane 19 Września 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...