Skocz do zawartości
Blitz

Który Monitor Wybrać (dla Grafika)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie mam zbyt doswiadczenia z monitorami. Potrzebuje przestrzni bo akutalnie pracuje na lapku dell inspirion 9400 przy rozdzialce 1900x1400 i mi juz oczy wychodza od wpatrywania sie.

Jednak ta wada to nic, poniewaz matryca zasotsowana w dellu jest swietna i ma naprawde rewelacyjne odwzorownaie kolorow - czego jeszcze nie widzialem na wolnostojacych monitorach lcd.

Jako niepelnosprawny dostalem dofinasnowanie z PFRON - 3k i wkopwalem sie wpisujac 30 cali, a cholerne formalistki nie chca juz mi tego zmieniac na np 27 cali... Planuje wiec wydac 3-4k, nie wiecej niz 4k bo nie bedzie mnie stac na inne rzeczy.

Zastanawiam sie nad tymi dwoma:

http://allegro.pl/item436580316_mega_gatew...600_fv_wwa.html

http://allegro.pl/item430651470_dell_ultra...rancja_wwa.html

Jak myslicie ktory bedzie lepszy? Mam wieksze zaufanie do della, w koncu sam mam prze oczami matryce dell i naprawde dobre odwzorowanie kolorkow.

Jednak monitor gateway jest o ponad rok mlodszy ( w sensie wdrozenia lipiec - sieprien 2008, gdzie dell to styczen 2007) co za tym idzie zapewne ma nowsze technologie Moze wiecie jak to sie ma do w/w modeli?

Moglbym sie wybrac do wawy, ale niestety nie jestem zbyt mobilny ma mam ok 200km, a np zamawiac a pozniej odsylac to niezbyt przyjemne dla mnie i dla sprzedawcy :/

Mam jeszcze pytanie, napisane jest ze najwyzsza rozdzielczosc jest przy polaczeniu Dual-link, czy to polaczenie to przez gniazdo, ktore mam tez w laptopie obok tego klasycznego VGA (fot. załącznik) i dzięki temu bez problemu będzie te 2600 x 1600?

post-163482-1221315595_thumb.jpg

Dzieki za opinie i serdecznie pozdrawiam

Jarek

Edytowane przez Blitz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz zamowilem, della 3008 wfp czy cos takiego, nowiutki 3 lata gwarancji, za ok 4k zl, lacznie z przesylka z UK (nowy, nie z odzysku).

A karte mam Geforce gs 7900 :) Mam nadzieje ze grafiak bedzie w miare normalna a kolory nieprzejaskrawione.

Dzieki i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miało być koniecznie 30"

Fakt

->Blitz

EIZO SX3031W a najlepiej EIZO CG301W ... ale tu się nie zmieścisz w budżecie ... tak więc faktycznie się wkopałeś rozmiarem/ceną.

Idź do tych spinaczek biurowych i powiedz żeby wprowadziły korektę. ;)

...

Heh .. widzę że już kupiłeś ... daj znać jak tam pływanie czerni pod nawet niewielkim kątem na tym modelu ;) (wątpię aby ten Dell miał polaryzator A TW)

A karte mam Geforce gs 7900 :) Mam nadzieje ze grafiak bedzie w miare normalna a kolory nieprzejaskrawione.

Przy DVI nie ma różnicy w jakości barw.

Mam jeszcze pytanie, napisane jest ze najwyzsza rozdzielczosc jest przy polaczeniu Dual-link, czy to polaczenie to przez gniazdo, ktore mam tez w laptopie obok tego klasycznego VGA (fot. załącznik) i dzięki temu bez problemu będzie te 2600 x 1600?

Wątpię by było Dual Link ... ale jest szansa ... sprawdź w instrukcji laptopa Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi