Skocz do zawartości
SteelSeries

Wydajny, B.szybki Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Składam sobie kumoter małymi kroczkami co miesiąc kupuję części, chce złożyć komputer który będzie na "lata". Nie chce wydawać 1000zł ponieważ gry za parę latek już na nim nie będą chodziły.

Czy waszym zdaniem ten procesor jest dobry, czy opłaca się dać za niego niecałe 1000zł. Bo jestem tego zdanie aby kupic lepsze i aby słuzyło na lata.

PROCESOR

Jeśli będziecie podawać swoje propozycje co do procsora to najlepiej z tej stronki ponieważ wszystkie części kupuje w tym właśnie sklepie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie to kupiłem:

Myszkę i słuchawki oraz podkładkę i monitor LCD

Teraz na wypłatę chce kupić procesor, płytę główną i obudowę z zasilaczem. Tylko nie wiem jeszcze jakie. Zastanawiam sie nad obudową z zasilaczem firmy Chieftec, ale pewnie pomożecie coś dobrego wybrać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie posiadasz żadnej pamięci , grafiki , napędów itp... ? Jeśli tak to trochę dziwny sposób kupowania , dozbierałbym żeby kupić całą budę za jednym zamachem a nie kupować po 1-2 części w miesiącu , zanim złożysz całego kompa to tamte wcześniej kupione rzeczy starzeją się , przecież w tym czasie może wyjść coś nowszego , lepszego , tańszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie to kupiłem:

Myszkę i słuchawki oraz podkładkę i monitor LCD

1. Ze słuchawkami zrobiłeś ten sam błąd co ja kiedyś, Creative Live! +ZM-MIC1 rozwalają je :) ale dobra, nie po to tu jesteśmy, żeby o słuchawkach dyskutować.

Teraz na wypłatę chce kupić procesor, płytę główną i obudowę z zasilaczem. Tylko nie wiem jeszcze jakie. Zastanawiam sie nad obudową z zasilaczem firmy Chieftec, ale pewnie pomożecie coś dobrego wybrać icon_smile3.gif

2. Wracamy do zestawu. Ile kasy na płytę główną, kartę graficzna, ram, zasilke i obudowę? (rozumiem, że procek do e8500)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BLiT jaką polecił byś płytę, kartę graficzną i ram bo procka będę kupował tego co wymieniłem wyżej lub tego co polecił Mi kolega grzechuk.

Nie wiem jaką sumę chcesz przeznaczyć na te komponenty ale powiedzmy

mobo Asus P5Q Pro lub jak masz troszkę więcej kasy to P5Q-E

gpu Radeon HD4850 lub HD4870

ram A-Data EE , OCZ Reaper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blit mógł byś Mi złożyć kompa tak na oko do 5 tys z tego sklepu www.gral.pl

Jak byś mógł to :

Płyte Główna : (model)

Karta Graficzna : (model)

Płyta główna : (model)

Pamięć Ram : (model)

Obudowa i Zasilacz : (model)

Edytowane przez SteelSeries

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tematu i pierwszego postu, to nie da się złożyć kompa na lata... przynajmniej nie do gier, chyba, że na lata do netu :) mając np 5k lepiej kupić coś za 2k, za 2 lata znowu coś za 2k. Do tego zostają nam 3k które można zainwestować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi