jonathan Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Nosze sie wlasnie z zamiarem zakupu takowego monitorka Uzywal ktos moze tego malenstwa?? Przeznaczenie glownie filmy i gry rafiki na nim obrabiac nie bede ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Napewno chcesz wydać 1500zł na monitor z matrycą TN? Za niewiele więcej możesz kupić HP-ka na matrycy IPS -> http://allegro.pl/item437193250_hp_24_flat...5w_kd911a4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Allegro nie wchodzi w gre ;] Wole ciut wiekszy monitor niz wieksze katy widzenia. To z 24" chyba wolabym W241D na PVA A moze LG W2600H-PF lub Samsung 2693HM Nie wiem juz ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Allegro nie wchodzi w gre ;] nie-allegro - 3097243[/snapback] Wole ciut wiekszy monitor niz wieksze katy widzenia. większe kąty to nie jedyna zaleta IPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 nie-allegro - 1700zł większe kąty to nie jedyna zaleta IPS :) A jakie jeszcze? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 ok 1 - Biore sam z Hurtowni wiec odpadaja morel, allegro i inne sklepiki 2 - Jak pisalem im wiekszy tym lepszy i uwierz mi te 2" robia mi roznice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 ok 1 - Biore sam z Hurtowni wiec odpadaja morel, allegro i inne sklepiki 2 - Jak pisalem im wiekszy tym lepszy i uwierz mi te 2" robia mi roznice 1- No to tutaj nie doradzimy, bo nie wiemy co w tej hurtowni jest. 2- Dokładnie 1.5", ale jest to różnica widoczna gołym okiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 bardzo fajny monitor i TN 3 daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Dzisiaj zakupiłem ten monitor przesiadłem się z samsunga 2032BW wcześniej miałem samsunga 173p plus(S-Pva). Mnie małe kąty widzenia jakoś strasznie nie przeszkadzają, a obraz i kolory są na zadowalającym poziomie. Do filmów i gier nadaje sie na pewno. Co do grafiki to się okaże po odpowiednim jego ustawieniu :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Ustaw ustaw i napisz cos Nie potrzebuje wyczynowego monitorka ;] Teraz siedze na 940BF i jakos na TN mi nie przeszkadza :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) No więc pobawiłem się trochę monitorem i jak dla mnie na ustawieniach monitora : brightness 30, contrast 75, magic bright custom, magic color off, color tone normal, color control 50; 50; 50, color effect off, gamma mode 1; ustawieniach Nvidia control panel kolory pulpitu: 0;0;0;brak;35% kolory obrazu wideo: 56, 50, 0, 50 włączone funkcje dyn. poprawiania kontrastu, poprawienie koloru, gamma 34% mnie w zupełności zadowala. Testowałem jak na razie w grze Assassins Creed, która na tak dużym monitorze wygląda bardzo dobrze : ). Filmy Divx wyglądają dla mnie tak jak sie spodziewałem, czyli nie najgorzej ( ale czego sie spodziewać po filmach w niskiej rozdzielczości na monitorze 26 cali ; ) i spokojnie da sie je oglądać. Lord of the Rings w HD wygląda obłędnie. Monitor dobrze współpracuje z tabletem Wacom Intuos3 A5 Wide. Do amatorskich zastosowań w grafice nadaje się dosyć dobrze ( jeśli nie przeszkadza komuś jakość przejść gradientowych jakie uzyska się na matrycy TN, ale jest nieźle). Mnie na pewno bardzo podoba sie funkcja przeskakiwania z jednego źródła sygnału na drugie np. z DVI na HDMI ( bardzo przydatne przy podłączeniu PS3 ). Jakość obrazu po podłączeniu PS3 stoi na zadowalającym poziomie ( mam porównanie z 40 calowym telewizorem samsunga Full HD). Jeśli komuś nie przeszkadzają tak zwane ułomności matryc TN takich jak np. mniejsze kąty widzenia ( chociaż w matrycach TN 3 nie są takie złe), a wyznaje zasadę im większe tym lepsze ; ), to z mojej skromnej strony mogę polecić ten monitor. Edytowane 15 Września 2008 przez Dewelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...