daemonaray Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Witam, Jakie telewizory LCD 32" polecacie? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 @ daemonaray, pozwolisz, że podepne sie pod temat? Także szukam (dokładniej to moi rodzice szukają) telewizora LCD 32" full HD w cenie do 2500 zł. Ważne by telewizor miał podgląd (PiP). Podobają im sie Samsungi: LE32A553 (~2000 zł) i LE32A551 (~1900 zł), są one warte uwagi czy polecacie coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daemonaray Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Ja zakupiłem już TOSHIBE XV500 P G. Po około tygodniu użytkowania na razie wszystko ok, i mogę polecić :) Cena za jakość przekonała mnie do tego TV :) 3049 zł za 42", FullHD, 25000:1, 5 ms. Edytowane 29 Września 2008 przez daemonaray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowet Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Miałem podobny problem i ostatecznie mam SHARP'a LC-32X20E. Jest to telewizor FULL HD, więc na co dzień - dzięki kabelkowi DVI-HDMI - pracuje z kompem jako monitor w rozdziałce 1280x1024. Do filmów przełączam na FULL HD. Według mnie to optymalny kompromis łączący zalety TV z zaletami PC. Jestem bardzo zadowolony, choć oczywiście są pewne wady (np. zbyt jaskrawa czerwień na kolorowych tłach) Edytowane 29 Września 2008 przez Sowet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gemciu Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) A Sony http://otido.pl/product_info.php?cPath=707...oducts_id=71707 ma już wbudowany tuner MPEG-4 Edytowane 29 Września 2008 przez Gemciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 i Jest HD ready=:) Moglby ktos polecic jeszcze jakis TV LCD ktory bedzie pracowal jako monitor do kompa, max 32 cale, full HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 i Jest HD ready=:) Moglby ktos polecic jeszcze jakis TV LCD ktory bedzie pracowal jako monitor do kompa, max 32 cale, full HD. Juz nie raz o tym bylo z odleglosci zalecanej przy 32 calach nie odroznisz full hd od hd ready, czy wiec hd ready wchodzi w gre? No i do ilu $? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Juz nie raz o tym bylo z odleglosci zalecanej przy 32 calach nie odroznisz full hd od hd ready, czy wiec hd ready wchodzi w gre? No i do ilu $?Ma byc przeznaczony jako monitor do kompa wiec odczuje roznice. ;] Dosyc dobre noty zbiera Samsung 32a656. A tutaj topic o nim na konkurencyjnym forum ---> http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=381520 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daemonaray Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Ja polecam, tę TOSHIBE XV500 P G którą zakupiłem jest również w wersji 32" niestety cena nie wiele mniejsza. Jeżeli chodzi o SONY to słyszałem (głowy nie dam) że biorą matryce od SAMSUNGA, niestety firma się ceni i LCD od SONY z podobnymi parametrami co dobry SAMSUNG i TOSHIBA jest o wiele droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Ja polecam, tę TOSHIBE XV500 P G którą zakupiłem jest również w wersji 32" niestety cena nie wiele mniejsza. Jeżeli chodzi o SONY to słyszałem (głowy nie dam) że biorą matryce od SAMSUNGA To dobrze ze nie dales glowy :) S-LCD to spółka Samsunga i Sony, w której to samsung ma 51% udziałów a Sony 49%. W TVLCD obu firm montowane są wlasnie panele S-LCD a wyjątkiem są wyłącznie modele o przekątnej 37 cali z uwagi na fakt że S-LCD nie robi matryc w tym rozmiarze. W tych modelach obie firmy montują panele AMVA lub PMVA od firmy AUO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...