Skocz do zawartości
JaQs

Obudowa Do 200zl

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem praktycznie juz zdecydowany, bo moj Tacens Theca to wielkie nie porozumienie dla mnie.

Najlepsza do 200zl bedzie Antec Three Hundred? Nie wchodzi w gre dokladanie ani zlotowki. 200zl i juz. :P

I czy zmiesci sie w niej Karakorum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne sie do tematu bo mam te same wymagania jezeli chodzi o koszty ale antec dla mnie odpada. Chcialem brac to ale jak przyszlo co do czego to juz ich nie ma na allegro :/ a chce zeby dostep do dyskow byl rozwiazany tak jak w tej budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli podoba sie wyglad Szefa to jak najbardziej polecam. Bardzo solidnie wykonane budy, kazdy kto z moich znajomych wzial, bardzo sobie chwali. Ja zreszta tez. Dragon to Dragon, jak narazie nie widzialem lepiej wykonanej budy. Oczywiscie mowie o rozsadnym przedziale cenowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Sunbeam 3D Storm w tej cenie jest najlepszym wyborem. Gruba blacha, ciężka obudowa, montaż na zatrzaski, które póki co zapobiegają wibracjom dysku, 3 wentylatory 120mm w komplecie, ładny wygląd, perforowany panel przedni z filtrem antykurzowym, no i ogólna jakość wykonania jest na wysokim poziomie - skrzydła są dobrze złożone, nie ma jakichś szpar, ostrych kantów itp.

Antec to także dobry wybór, ale ten Three Hundred nie jest warty po prostu tych niecałych 200zł, nieco ustępuje 3d Stormowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupiłem 300'tke i pierwsze wreażenia mniej więcej takie:

blacha dość gruba choć na pewno nie jest to 1mm ;)

jakość wykonania na bdb poziomie

wentyle są dość ciche na low-medium dają ostro - na hi - to już huragan :)

problem może się pojawić z wtyczka 4pin - może być za krótka dla nie których zasilaczy

delikatna szpara między frontem a napędem

ogólnie buda na 9/10 ;)

niedługo wc tam włożę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentyle mogę porównać do boxa intela 1,2 krpm... na froncie mam 2 noiseblockery xl1 na 7v więc one są zagłuszane przez boxa intela i stockowe chłodzenie x1950gt jednak po zamontowaniu wc to się zmieni ;)

Edytowane przez Arni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kazdym razie zamowilem juz Three Hundred. Mysle, ze bedzie ok.

Bedac w Komputroniku i zamawiajac bude okazalo sie, ze sprzedawca zna sie troche na rzeczy i pokazal mi cos takiego jak Gigabyte Triton 180. Z wygladu niczego sobie (duzo lepiej wyglada na zywo), caly przod jest ze szczotkowanego aluminium, ale najbardziej spodobal mi sie srodek. Wszystko jest w bezsrobkowym montarzu, poprzeczny koszyk na dyski, jest nawet WC ready (ma otwory na weze z tylu obudowy). Jednak po dluzszym zastanowieniu stwiedzilem, ze Antec ma lepiej wszystko w srodku rozplanowane (oprocz tego bezsrobkowego montarzu), zasilacz na dole, wiecej miejsca, lepszy przewiew no i chyba jest lepiej wykonana.

Nie mniej jednak ten Gigabyte mi sie spodobal.

Dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi