Skocz do zawartości
djtomas

Jak To Jest Z Pudełkami / Opakowaniami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Do tej pory zamawiałem w necie pojedyncze cześci do kompa. Ostatnio musiałem zamówić praktycznie całego kompa w jednym sklepie (monitor i drukarke też). Jak to jest z pudełkami? Czy za te 15zł co biorą za usługę kurierską to będą wysłane wszystkie części w oddzielnych pudełkach? Objętość byłaby dość spora :E

Monitor, drukarka, obudowa, płyta, karta graficzna itp. Troche to zajmuje. Wiem że nie trzeba oryginalnego pudełka aby rościć gwarancję, ale chciałbym je mieć. Jeszcze raczej nie wysłali mi części to napiszę do sklepu, żeby dali wszystko w pudłach :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w tym przypadku nie liczy się objętość a masa paczki .

Obecnie najwięcej miejsca zajmują drukarka , buda i monitor LCD , CRT to już dziś przeżytek do dostania praktycznie tylk oz drugiej ręki .

Wysyłają wszystko w pudełku bo muszą , chyba że każesz im złożyć kompa i przetestować , to wtedy pudełek może nie być .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałem kilka razy - dostaniesz wszystko. Bynajmniej w agito, arche, esc wszystko pakują do wielkiego pudła. A w agito, żeby było śmiesznie heh :D pakują na maca bezpiecznie.

nie było mnie w domu i domownicy paczkę odebrali, jak wróciłem z pracy i zobaczyłem 4 wielkie pudła to nie wiedziałem czy się śmiać czy co :) A w środku wszystko obłożone trocinami, tekturami, nawet kawałki desek były, ja nie wiem jak coś takiego można używać do pakowania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiarami paczek raczej bym się nie przejmował ...oni mają podpisane umowy z kurierami więc płacą grosze 3 razy zamawiałem już duży telewizor i 2 kompy w agito - wszystko w osobnych kartonach [telewizor był tylko w jednym :lol: :D] w razie gwarancji pakujesz dany towar do oryginalnego pudła i dzwonisz do kuriera -agito pokrywa wszelkie koszta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w tym przypadku nie liczy się objętość a masa paczki .

No nie tak do końca. Są pewne gabaryty max dla pojedynczej paczki. Jeśli zamówienie je przekracza to przychodzi w kilku pudłach.

Np. w DHL przesyłki do 31,5kg długość pojedynczego wymiaru max 2m, a suma wszystkich wymiarów to 3m (dług. + szer. + wys.).

Potwierdzam przedmówców. Każdy element kompa przychodzi osobno w (Agito, Komputronik).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi