racegrid Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) PURE Pure to ekstremalne wyścigi, w których gracz zasiada za kierownicami quadów, czyli czterokołowych motocykli, przeznaczonych do przemieszczania się w wyjątkowo trudnym terenie. Za przygotowanie tej gry odpowiedzialne jest brytyjskie studio developerskie Black Rock Studio. W przeszłości firma ta znana była pod nazwą Climax Racing i zdołała opracować wiele zbliżonych produkcji, między innymi wybrane tytuły z serii ATV Offroad Fury oraz MotoGP. Jedna z głównych atrakcji opisywanej gry dotyczy możliwości wykonywania wyjątkowych efektownych powietrznych akrobacji. W tym celu na dostępnych trasach rozmieszczone zostały między innymi skocznie, pozwalające graczom wzbijać się na duże wysokości. Model odpowiedzialny za symulowanie tych ryzykownych akcji jest bardzo złożony, oferując możliwość wykonywania wielu ciekawych trików. Wszystkie akcje są również odpowiednio nagradzane. Wynik punktowy uzależniony jest między innymi od poziomu skomplikowania triku, czy połączenia kilku ruchów w bardziej złożoną kombinację. Warto dodać, iż całość przygotowano pod czujnym okiem profesjonalisty. Jest to Wes Miller, założyciel wytwórni H-Bomb Films, specjalizującej się w kręceniu filmów ukazujących niebezpieczne kaskaderskie popisy. Jeszcze przed przystąpieniem do właściwej zabawy dokonuje się wyboru zawodnika (postacie obu płci). Osoby te opisane zostały charakterystycznymi dla siebie współczynnikami. Dotyczą one między innymi umiejętności kontrolowania quada, czy też zdolności do wykonywania poszczególnych rodzajów trików. Do dyspozycji gracza oddano zarówno singleplayerowe mistrzostwa, jak i liczne tryby multiplayer. W tym drugim przypadku do pojedynczego wyścigu może przystąpić maksymalnie szesnastu graczy. Wyścigi rozgrywane są w wielu różnych lokacjach rozrzuconych po całym globie. Są to między innymi tereny górskie, przywodzące na myśl obszary znane z pierwszej odsłony Motorstorma. Trasy obfitują w wiele drobnych skrótów oraz alternatywnych ścieżek prowadzących do mety. Autorzy bardzo duży nacisk położyli na zadbanie o zawarcie szczegółowej oprawy wizualnej. Dopracowano zarówno wygląd otoczenia, jak i biorących udział w zawodach quadów. Producent: Black Rock Studio Wydawca: Disney Interactive Dystrybutor: CD Projekt Premiera Świat: 16 Wrzesień 2008 Premiera PL: Październik 2008 Pierwsze Polskie forum o Pure Edytowane 22 Września 2008 przez racegrid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) http://www.youtube.com/codemastersgames filmik z produkcji Edytowane 16 Września 2008 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 pure to chyba nie to samo co fuel panie szpachla2 (: Pure http://www.gametrailers.com/game/6190.html Fuel http://www.gametrailers.com/game/10128.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 fakt :) pomelało mi sie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Jakby co było już demo na klocucha. Gra rzeczywiście wygląda prawie jak wcześniejsze rendery. Ogólnie nie jest źle i ważne ze wszystko co mamy w SP bedzie dostępne w multi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 na klocucha to dostepna jest juz wersja pelna .... ... no i na pc zreszta tez (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Jakie wymagania? Sam nie mogę znaleźć bo wpisanie "Pure PC" w google daje wiadome wyniki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Sam nie mogę znaleźć bo wpisanie "Pure PC" w google daje wiadome wyniki ;) hehe .. zabiłeś mnie ;D faktycznie ... ;D takie cos znalazlem: suggested system requirements: Pentium 4 3 GHz, 1.5 GB RAM, graphic card 256 MB (GeForce 7600 or better), 5.5 GB HDD, Windows XP/Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 E to nie jest tak źle, i mam nadzieje że na full pogram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) Minimum System Configuration: If your system does not meet any one of the following minimum system requirements, PURE will not run properly. Microsoft® Windows Vista®* / XP SP3 2.0 GHz Intel® Pentium® 4 class or AMD® Athlon 2400+ or equivalent processor 1 GB RAM 5.5 GB uncompressed hard drive space 128 MB DirectX® 9.0c-compatible, 3D video card supporting Shaders 3.0 (nVidia® GeForce® 6600 or better, ATI® Radeon® X1300 or better, excluding X1550) NOTE: Onboard (built-in) integrated chipsets are not supported: (e.g., Intel® on-board 8xx/9xx series chipsets, SiS and S3 series, ATI® Mobility Radeon® 7500 & X1300) 16-bit DirectX™ 9.0c-compatible sound card 8X DVD-ROM drive DirectX® 9.0c (included) Gierka dostarcza świetnych widoków, więcej screenów wrzucę później. Edytowane 19 Września 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Albo postprocessing jest włączony albo tekstury beznadziejnie słabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) Crysis to nie jest, wiadomo, ale w czasie jazdy grafika prezentuje się okazale i nie widać niedociągnięć. Poza tym wymagania są niskie. 1600x900, 0xAA, 0xAF Ogólnie nie wiem czemu, ale przypomina mi Motorstorma (chyba podobny model jazdy). Edytowane 19 Września 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 To linka do sklepu poproszę bo gdzie bym nie szukał to albo od 23 albo od 25 będzie dostępna. :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Daj screeny z wyłączonym postprocessingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Bez pada do tej gry to lepiej nie podchodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 PP off 3101151[/snapback] Bez pada do tej gry to lepiej nie podchodzić. Potwierdzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Dzięki za screeny. Z wyłączonym PP o wiele lepiej. Nie lubię rozmazanych i nieostrych tekstur oraz jakiś dziwnych efektów bluro-podobnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Czemu u mnie nie widać tych gości na motorach ? Jak zaczynam grę to jest tylko motor i nim jeżdżę, nawet przeinstalowałem windowsa i nic, co robić ? U innych widać że wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ja pograłem 1h i odinstalowałem. Gra jakoś mi nie leży. Nudna jest i tyle. Ładnie wygląda nieźle chodzi ale nie ma w niej polotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ja pograłem 1h i odinstalowałem. Gra jakoś mi nie leży. Nudna jest i tyle. Ładnie wygląda nieźle chodzi ale nie ma w niej polotu. To i tak niezle , ja wymieklem po 15 minutach demka na ps3 :) Grafika niezla, ale gierka zdecydowanie nie dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Po ogarnięciu systemu trików i opanowaniu sterowania gierka jest całkiem w porządku ;) jak dla mnie nie jest zła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Gierkę rzeczywiście trzeba ostrożnie dawkować, bo przegięcie grozi znużeniem. Typowy konsolowy arcade, nic co mogło by przyciągnąć na dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Dobra, problem z niewidocznym gościem na quadzie rozwiązany, wystarczy wgrać najnowsze stery < ja wgrałem 177.92 Xtreme-G> i będzie gościa widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) ten sp3 to obowiązkowo, czy jednak śmiga bez ? właśnie takiego arcade ostatnio szukałem i myślę przy najbliższej okazji obadać tą grę.. edyta: sp2 nie trzeba, śmiga bez (xp64) tylko drobny problem - ni jak nie potrafię włączyć sterowania na padzie, gra go nie widzi...jakieś sugestie ? Edytowane 20 Września 2008 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Ja pograłem 1h i odinstalowałem. Gra jakoś mi nie leży. Nudna jest i tyle. Ładnie wygląda nieźle chodzi ale nie ma w niej polotu. Ja właśnie dawkuję te grę po kilka wyścigów i za każdym razem dochodzę do wniosku że coś jest nie tak. Gra nie ma tego czegoś co by pozwoliło po przejechaniu jednego wyścigu z niecierpliwością wyczekiwać na kolejny. Główna zaleta tej gry czyli triki nie wykonuje się ich intuicyjnie przez zwalone sterowanie. Byłem na tę grę napalony a tak się zawiodłem na razie. Śliczna grafika nic tu nie pomoże jak gra nie zasysa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arenapc Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Gra może nie powala na łopatki, nie ejst symulatorem tylko zwykłym arcade ale jest fajna !!! Najlepsze w niej jest to, że czuć predkosc. Dla mnie nie ejst monotonna, co chwile coś sie dzieje, zakret, wyskok, trik itd... Ciekawe czy tak samo długo wam sie wgrywa ta gra, to mnie najbardziej denerwuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 wgrywa się dosyć długo i chyba bez pada ani rusz, bo grałem wczoraj 15 minut na klawie i nie było za fajnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 mi się dobrze grało na klawie, może nie grałem dawno na padzie, dlatego ;d gra jest wg. mnie bardzo fajna, taka o zręcznościówka z ładną grafiką, z ciekawą opcją robienia własnych quadów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STRIELOK1986 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 ludzie! a jakim engine to smiga bo na full detalach wygląd jak nomad z crysis-a na guadzie rewalacja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Gra jest kozacka, polecam wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...