czocza Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Witam, Mam dylemat przy wyborze chłodzenia. Wacham się między Noctua NH-U12P i Thermalright Ultra-120 eXtreme. Znalazłem taką informacje ze duzo chłodzeń Thermalright mają krzywą czape i jeśli bym kupił Thermalrighta to bym musiał kupić jakiś wiatrak a nie mam pojęcia jaki, coś cichego i dobrego. O Noctua za dużo informacji nie znalazłem. Ile moge wydać? Około 200zł -/+. Konfig: CPU: E8400@OC MOBO: Asus Rampage Extreme Czekam na wasza pomoc. Każdy post mile widziany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) Jeżeli trafi ci się z wybrzuszoną/wklęsłą podstawką, to bierzesz drobny papier ścierny i na mokro szlifujesz... Do tematu: TR Ultra to jeden z najlepszych wentylatorów na procesor, a Noctua to także wyższa półka, jeżeli chodzi o chłodzenie i wentylatory. Edytowane 21 Września 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Większość ludzi przy zakupie droższego chłodzenia zmaga się z tym dylematem. Więc co nie wybierzesz i tak będzie dobrze, oba coolery są godne uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Ja jako posiadacz nh-u12p moge ci go szczerze polecic :] Cieplo rozprowadza ładnie po calej powierzchni radiatora. mozesz go zamontowac normalnie na mobo ( pozycji pionowej ) i do tego wsadzisz na NB hr-05 ( akurat w dfi p35 t2/rs ) w zestawie dostajesz wentyl za 70pesos i paste termoprzewodzaca za 30zl ( ktora swoja droga jest git :) ) tez mialem taki dylemat przy wyborze chlodzenia noctua czy ultra extreme ale ostatecznie padło na noctue i mimo ze tr'a na cepa nie mialem z noctuy jestem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Wybrałem Thermalright Extreme, na szczęście trafiłem na sztuke który ma prostą czape. Jakie wentylator byście polecili do tego chłodzenia? Do kwoty 70zł? Wymagania: -brak led'ów -cicha praca Zastanawiam się nad Scythe Flex i Enermax Cluster UCCL12 - 120mm. A może coś innego? Jeśli tak to co? Nie wiem czy warto płacić tyle pieniędzy za Enermax'a jak i tak wszystko zagłuszy mi wentylator karty graficznej jest niestety najgłośniejszym elementem mojego komputera. Czekam na odpowiedzi. Edytowane 22 Września 2008 przez czocza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Noctua, Fander lub Xthermal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Noctua, Fander lub Xthermal :D Są dwa modele Noctua, jaki byś polecił konkretnie? Czyli Enermaxa byś odradzał? Jak byś był na moim miejscu jaki wentylator 120mm byś wybrał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Noctua lub Xthermal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...