zuh Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Próbowałem zgrywać film przez Nero Vision Express, ale gdy film był nagrywany i była przerwa na kamerze to przerywa też się nagrywanie na komputerze i chciałem zapytać czy jest jakiś program który nie przerywa nagrywania, bo to jest duża strata czasu jak trzeba co chwilę zerkać czy nagrywa się czy trzeba odnowić. Nero zgrywa do formatu .mp4, ja chcę docelowo na DVD może macie jakieś ciekawe programy, rozwiązania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 VHS ma rozdzielczość 384x288 (kiepsko to musi wyglądać) ... jak zaczniesz to ruszać to będzie jeszcze gorzej ... ale skoro to jakieś super wartościowe nagrania. Nagraj na HDD choćby w VirtualDUB ... nawet możesz nie kompresować (sekunda 384x288 zajmuje ~8MB ... ale jak chcesz skalować do DVD 720x576 to lepiej zapisuj do 360x288. Następnie w nawet nero można powstały plik avi nagrać w formacie DVD (nero przeskaluje samo w górę). ps. możesz też na etapie zapisu na HDD zapisywać do stratnego mjpeg - dosyć szybki i oferuje niezłą jakość ... kompresję barw ustaw na najniższą 1:1:1 (nie będzie odbić czerwieni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...