humanista Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Witam Jestem studentem, interesuje mnie internet bez limitów, stabilny, umowa maksymalnie na 12 miesięcy. Mieszkam na Wildzie, jedyna kablówka tam to Tesat, która oferuje umowy minimum na dwa lata. Inea wymaga podpisania umowy z Tesat, żeby świadczyć jakiekolwiek usługi. Jeden pan na infolinii co prawda powiedział mi, że internet w tym rejonie został uwolniony, ale dwie kolejne panie zaprzeczyły. Kablówki w związku z tym odpadają. Wszystko co na telefon, również odpada, linia telefoniczna jest nieaktywna i właścicielka powiedziała, że ma taka pozostać. Zostają chyba tylko radiówki, chyba że o czymś nie wiem. Jeśli jednak tylko radiówki, to do wyboru mam z tego co udało mi się dowiedzieć firmy net4me, rej-travel i tele-plus. O wszystkich udało mi się odnaleźć negatywne komentarze, wszystkie wymagają płacenia z góry dość dużych pieniędzy. Czy w XXI wieku, niemal w centrum Poznania, naprawdę nie można założyć sobie internetu na rok w normalnej cenie? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Edytowane 28 Września 2008 przez humanista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka.s Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Mam identyczny problem. Jak będziesz wiedział coś więcej to napisz mi PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 No jak jesteś odcięty od kablówki i telefonu, sieci bezprzewodowej też nie chcesz to dużo opcji ci nie pozostaje. Najlepsze rozwiązanie to adsl, jak nie dogadasz sie z właścicielką to lipa z internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Pogadaj z sąsiadami, może ktoś ci neta udostępni. Mieszkam w Poznaniu i mam neta z Inotelu i nie narzekam ale niestety Inotel ma ograniczony zasięg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie867 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Czy w XXI wieku, niemal w centrum Poznania, naprawdę nie można założyć sobie internetu na rok w normalnej cenie? NIESTETY BĘDZIE CIĘŻKO :) Mieszkam w Poznaniu około 4 lat i takiej jazdy z netem nigdy bym się nie spodziewał. Mieszkałem co prawda na ogrodach, ale jedyną opcją jaką miałem był internet udostępniony przez właściciela (neo 1mb podzielone na 5 komputerów) albo coś komórkowego. Żadna kablówka, radiówka itp nie wchodziła w grę, bo albo zasięgu nie było, albo nikt tam usług nie świadczył. Cóż... Pikanterii dodaje fakt, że w miejscowości 25 tys. gdzie mieszkają moi rodzice bez problemów można dostać neta 10 - 25 mb bez ograniczeń i to za cenę ok. 50-70zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 podepne sie pod temat, akurat konczy mi sie umowa z neo i zastanwiam sie czy jakis lepszy internet dostane w okolicy Wola (niedaleko ogrodow i smochowic). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 Odkop. Identyczna sprawa. Myślałem już o modemie WCDMA, jednak jak widzę te limity i ceny, to mnie krew zalewa. 50km od Poznania mam spokojnie 6Mb bez żadnych limitów za 27zł. Powstała jakaś alternatywa na Wildzie przez ten czas? Czy nadal pozostaje mi jakiś iPlus czy inny Play online? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...