Yeti 666 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 No więc mam partycja FAT32 31GB defrag tej partycji trwa kilka godzin urzywam speed disk 2003 można to jakoś przyspieszyć ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Win2k i FAT32?? 8O Niewieżę A jezeli chodzi o defr. , to umnie speeddisk 2002 ( NU 2002) 20 GB HDD defragmentował ze 3-5 h ( ale wczesniej kompa zresetował , i zablokował całkowity start systemu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 To nie jest partycja na której jest system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Też mam 2K na Fat32; nie uznaje NTFS. Co do długości procesu defragmentacji, to niewiele możesz poradzić...nie wiem, czy w speed disku 2003 pod win2k jest taka opcja, jak "verify writes"; jeśli jest, i jest włączona, to wyłączenie jej znacznie skaraca proces defragmentacji, ale chyba rozumesz, kosztem czego? Pod systemy NT-kowe jest program O&O Defrag, który ma kilka metod defragmentacji, część z nich jest stosunkowo szybka, ale trzeba je często powtarzać. Właśnie w celu uniknięcia tego typu problemów u mnie system jest na partycji 3GB i defragmnetuje go często, co zajmuje jakieś 15 min. Na partycji 9GB mam gry i progsy, i ją defragmentuje rzadziej, trwa to około 45min. I napartycji około 25GB mam filmy, mp3 etc., i tego nie defragmentuje, bo po co? Najszybszy sposób defragmentacji wymaga niestety przestrzeni dyskowej co najmniej równej tej, jaką defragmnetujesz, najlepiej na innym dysku, na innym kanale IDE. Po prostu przerzucasz wszysto na drugi dysk a następnie z powrotem. Czasem tak robie z filmami i mp3, jak akurat mam jakiś dysk pożyczony. Przy ata 100 25GB przelatuje w obie strony w jakąś godzinkę, może mniej.... Aha. Łączę się z Tobą w bólu, Yeti, też szukam pracy na gwałt :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...