Gość drapi13 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Koledzy mam taki pytanie zamierzam pod koniec listopada kupić taki sprzęcik jaki jest w podpiętych na miesiąc październik w którym znajduje się płyta główna Gigabyte X48-DS4 moje pytanie polega na tym że wyczytałem że ta płyta główna ma wbudowany kartę dzwiękową 7.1 hd a mój stary komp ma creative SB live 5.1 i mam to podpięte pod kino domowe 5.1 i to mi w 100% wystarcza moje pytanie polega na tym czy wyżej wymieniona płyta główna z zintegrowanym dźwiękiem też będzie tak dobra jak mój stary SB i będzie dobrze chodzić na kinie domowym 5.1 czy muszę dokupywać osobno kartę dźwiękową ??? Bardzo proszę o wyrozumiałość i radę za odpowiedz z góry dziękuję!!! :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Za mało kropek, zdecydowanie za mało. Skoro masz SB Live!, to po co dokupować nową? Ale uprzedzę Twoje pytanie - tak, będzie działać na integrze, chociaż jakość dźwięku może być gorsza, jak to na zintegrowaną przystało. Jeżeli jednak chcesz, żeby wszystko lepiej grało, kup SB Audigy 2 ZS - lepsza od Live'a, nie mówiąc o integrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Koledzy mam taki pytanie zamierzam pod koniec listopada kupić taki sprzęcik jaki jest w podpiętych na miesiąc październik w którym znajduje się płyta główna Gigabyte X48-DS4 moje pytanie polega na tym że wyczytałem że ta płyta główna ma wbudowany kartę dzwiękową 7.1 hd a mój stary komp ma creative SB live 5.1 i mam to podpięte pod kino domowe 5.1 i to mi w 100% wystarcza moje pytanie polega na tym czy wyżej wymieniona płyta główna z zintegrowanym dźwiękiem też będzie tak dobra jak mój stary SB i będzie dobrze chodzić na kinie domowym 5.1 czy muszę dokupywać osobno kartę dźwiękową ??? Bardzo proszę o wyrozumiałość i radę za odpowiedz z góry dziękuję!!! :rolleyes: :rolleyes:Jeszcze jedno pytanko czym się różni płyta Gigabyte EP45-DS3L od Gigabyte X48-DS4 oprócz ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Chipsetem xD Jeżeli zamierzasz uzywac 1 karty graficznej, to weź GA-EP45 lub ASUS P5Q-PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 teoretycznie? to zupełnie inne płyty: inne chipset, inna liczba pci-express(w tym p45 to tylko 1), w x48 masz full CF (to znaczy możesz łączyć karty ATI w hmm.. "najlepszy sposób"; dokładnie to na x48 masz 2 x pci-e x16), pewnie chłodzeniem jeszcze no i paroma innymi duperelami praktycznie? zależy od pozostałych podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...