Skocz do zawartości
m4teuszek

Acer 22" Lcd V223w Bd

Rekomendowane odpowiedzi

Acer 22" LCD V223W bd.

Zastanawiam sie nad kupnem monitora a ten wydal mi sie najodpowiedniejszy do gier. 22 cale panoramiczny, niezly kontrast, 5 ms i tak niska cena. Dodatkowo jakies niby ma technologie fajne ja sie za bardzo na tym nie znam ale co mozecie o nim powiedziec ;P Tak niska cena wiec pewnie jest na matrycy TN ale te matryce sa az tak slabe? Chyba ten monitor bedzie lepszy niz 17" Dell CRT? ^_^ Jak kolory beda duzo ladniejsze to biore.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może samsung t220? na zachętę: http://www.digitalversus.com/article-358-3448-36.html. Ponadto, do gier jak najbardziej - świadczy m.i.n to: http://www.wcg.com.pl/news/08-08-19/Najnow...8_w_Polsce.aspx

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oo ten samsung wydaje sie byc odpowiedni. Na matrycach TN wydaje mi sie, ze bardzo wazny do kolorow jest kontrast. Gralem ostatnio u znajomego na monitorze o matrycy TN, ktory niby ma jakies slabe kolory. Jego monitor ma kontrast 1:3000 a kolory wygladaja dla mnie bosko porownujac do CRT, a dodatkowo ten samsung ma kontrast az 1:20000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy sprzęt elektroniczny brzęczy, mój monitor Benq tez brzęczy, sprzęt audio brzęczy, drukarka tak samo więc nie ma co przesadzać.

A mój sprzęt audio i monitor nie :P (ale poprzedni CRT brzęczał)

... i nie mam zamiaru popuszczać fabrykom za produkowane buble :-]

Oo ten samsung wydaje sie byc odpowiedni. Na matrycach TN wydaje mi sie, ze bardzo wazny do kolorow jest kontrast. Gralem ostatnio u znajomego na monitorze o matrycy TN, ktory niby ma jakies slabe kolory. Jego monitor ma kontrast 1:3000 a kolory wygladaja dla mnie bosko porownujac do CRT, a dodatkowo ten samsung ma kontrast az 1:20000.

Tak a świstak siedzi i zawija w sreberka (dot. kontrastu 3000:1-20000:1 w dzisiejszych monitorach LCD). ... a przesycone kolory wcale nie są "boskie" tylko TANDETNE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam niewiem co brac i co by bylo najodpowiedniejsze do gier. Jaki kontrast ale co do ms to 5 i mniej, 22 cale panorama to na pewno

Jeśli wybierasz TN:

Na podawany kontrast nie patrz specjalnie (zwykle jest to 600-800:1 niezależnie czy producent napisze 2000:1 czy 500000:1 ). Na czas reakcji też patrz "w cudzysłowiu" ... po prostu 2 ms - jest dopalacz , 5 ms - nie ma dopalacza ... lepiej brać ten z dopalaczem. Kup model z możliwie najniższym lagiem. Dodatkowo dobrze jest wybrać monitor z dobrą regulacją lamp (szeroki, niepulsujący zakres).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi